Traian Băsescu: „Ţara e prost condusă, domnule Iohannis”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat, la România TV, lipsa de reacţie a lui Klaus Iohannis la ameninţările lui Vladimir Putin, care a spus că România și Polonia că s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor ruse, deoarece găzduiesc elemente ale scutului antirachetă american. În plus, Băsescu i-a transmis un mesaj lui Iohannis, care i-a sugerat să iasă la pensie.

29 mai 2016, 17:24
Traian Băsescu: „Ţara e prost condusă, domnule Iohannis”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a calificat drept „ameninţări mincinoase” afirmaţiile lui Vladimir Putin în cazul României şi a spus că preşedintele Iohannis ar trebui să aibă o reacţie.

Ar fi fost necesară o reacţie imediată, pentru că, de data asta, nu mai vorbim un trepăduş, ci de preşedintele Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse. Era necesară o reacţie de la preşedinte, la preşedinte. E nepermis ca atunci când un şef de stat ameninţă un stat ca România, şeful statului să nu reacţioneze.

Era necesară o reacţie a lui Iohannis pentru că, în lipsa unei reacţii, mesajul lui Putin s-a dus exact la populaţia noastră. Mesajul lui Putin a fost unul de ameninţare: că România şi populaţia au intrat în raza de atac a Federaţiei Ruse. Aici este marea minciună a lui Putin şi pe mine m-a dezamăgit. Putin m-a dezamăgit pentru că minţea.

În momentul în care România a intrat în NATO, România a devenit ţintă a sistemului militar al Federaţiei Ruse. Obiective strategice de pe teritoriul României au devenit ţinte pentru Federaţia Rusă. Ce am făcut noi acceptând instalarea elementelor scutului antirachetă a fost să ne apărăm de aceste ameninţări care au devenit reale din momentul în care noi am intrat în NATO. România era neapărată din acest punct de vedere„, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Cu această ocazie, fostul preşedinte i-a transmis un mesaj lui Klaus Iohannis, care i-a sugerat lui Băsescu că ar trebui să iasă la pensie.

„Este un tip foarte ranchiunos Iohannis, aşa pare. Ar vrea să ies la pensie. Nu se poate, domnule Iohannis! Cât timp dumneavoastră sunteţi preşedinte al României, ţara e prost condusă şi am cui să-i fac opoziţie. Conduceţi-o bine, domnule Iohannis, şi nu mai spun nimic. Cu atât mai mult, cu cât v-am susţinut şi sunt convins că aţi fost o soluţie mai bună decât Victor Viorel Ponta”, a precizat Băsescu.