Ultima dorinţă a politicienilor şi afaceriştilor, înainte de arestare VIDEO

Care este ultima dorinţă a politicienilor şi afaceriştilor înainte de arestare? Cei mai mulţi le cer procurorilor să li se dea voie să îşi ascundă cătuşele, potrivit România TV. Alţii însă au dorinţe cât se poate de exotice. 

22 nov. 2016, 15:09
Ultima dorinţă a politicienilor şi afaceriştilor, înainte de arestare VIDEO

Amănunte picante legate de felul în care cei mai mulţi politicieni şi oameni de afaceri reacţionează atunci când află că vor fi arestaţi şi că vor ieşi în văzul lumii cu mâinile legate, au ieşit la iveală. Potrivit unor surse judiciare, citate de România TV, cei mai mulţi inculpaţi le cer anchetatorilor cam acelaşi lucru: să nu se vadă cătuşele.

 

Eterna haina care atârnă peste mâinile împreunate nu este pusă acolo întâmplător. Suspectul încearcă să îşi ascundă ruşinea că trebuie să iasă din faţa procurorilor încătuşat. Cea mai recenta arestare a fost cea a Anei Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente. Aceasta le-a solicitat ofiţerilor judiciarişti să facă în aşa fel încât să nu se vadă că are cătuşe la mâini, prin urmare le-a acoperit.

Surse judiciare spun că fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost luat prin surprindere de decizia procurorilor de a-l reţine. Nu a realizat decât în momentul în care i s-au pus cătuşele. Se întâmplă extrem de rar ca persoanele reţinute să mai accepte un dialog cu jurnaliştii. Blejnar a ţinut să spună că este nevinovat.

Liviu Luca, fostul lider al sindicatului angajaţilor Petromservice, a fumat un trabuc cu puţin timp înainte de a fi încătuşat. El şi-a ascuns cătuşele sub mâneci. 

Puţine sunt cazurile când suspecții au avut tăria să ridice mâinile şi să arate oamenilor cătuşele: Gigi Becali, Elena Udrea şi Adrian Sârbu.