Uluitor! Cum a ajuns să arate un asistent medical după ce a fost infectat cu coronavirus timp de şase săptămâni - FOTO

Publicat: Joi, 21 Mai 2020 09:01 // Actualizat: Joi, 21 Mai 2020 09:01 // Sursa: romaniatv.net

Un bărbat, care lucrează ca asistent medical, a împărtăşit pe internet o fotografie şocantă cu efectele pe care le-a avut coronavirusul asupra corpului său după şase săptămâni într-un spital. 

Mike Schultz este un asistent medical, în vârstă de 43 de ani, din San Francisco. După ce a fost infectat cu coronavirus, acesta a vrut să arate "că se poate întâmpla cu oricine. Nu contează dacă ești tânăr sau bătrân, ai condiții preexistente sau nu. Te poate afecta". 

Săptămâna trecută, Schultz a distribuit o fotografie cu urmările virusului pe contul său de Instagram, unde este urmărit de 30.000 de oameni. La şase săptămâni de la infectare, asistentul medical a recunoscut că i-a fost foarte greu să se ridice şi să facă o poză, din cauza faptului că este foarte slăbit. 

Citeşte şi: Anunţul zguduitor al OMS: "Virusul ar putea să nu fie eradicat niciodată"

"Eram atât de slab. Acesta a fost unul dintre cele mai frustrante lucruri", a declarat Schultz. "Nu puteam să țin telefonul mobil, era atât de greu. Nu puteam tasta, pentru că mâinile îmi tremurau atât de mult."

Schultz s-a internat pe 16 martie. Se crede că infectarea lui s-a întâmplat cu o săptămână înainte, atunci când bărbatul a călătorit la Miami Beach pentru Winter Party Festival, o petrecere de circuit la care Hebblethwaite lucra și care a atras mii de oameni în zonă pentru o săptămână de evenimente. Schultz a postat imagini cu el zâmbind împreună cu prietenii lui și a declarat pe Instagram că s-a distrat de minune.

Citeşte şi: Motivul real pentru care China ar fi ascuns date despre COVID-19. Beijingul a tras de timp ca să-şi facă stocuri medicale

Însă virusul persista în acea perioadă, iar restricţiile nu erau aşa de grave. Cel puțin 38 de persoane care au participat la eveniment s-au îmbolnăvit ulterior. Au murit trei bărbați.

Schultz a ajuns la spital cu febră mare, dificultăţi de respiraţie şi lichid acumulat în plămâni. În prima sa zi acolo i s-a administrat oxigen prin nas, apoi printr-o mască completă a feței, iar apoi medicii au început să-l sedeze.

"L-am auzit pe unul dintre medici că probabil că voi fi intubat și m-a dezamăgit", a spus Schultz.

Schultz a sfârșit intubat timp de patru săptămâni și jumătate. În timp ce stătea în patul său la un spital din Boston, Mike Schultz a discutat cu una dintre asistente despre tratamentul său de a fi sedat și intubat.

"Am crezut că a trecut doar o săptămână", a spus el pentru BuzzFeed News. Acesta însă a rămas şocant atunci când a aflat că este acolo de şase săptămâni. 

Citeşte şi: Berea şi băuturile răcoritoare ar putea rămâne fără acid din cauza pandemiei de coronavirus

În mod normal, Schultz lucra de șase sau de șapte ori pe săptămână şi cântărea aproximativ 190 de kilograme. După ce a reușit să mănânce din nou, a cântărit doar 140 de kilograme. Capacitatea lui pulmonară abia acum începe să revină încet.

"Nu credeam că este la fel de grav decât după ce lucrurile au început să se întâmple", a spus el. "Am crezut că sunt suficient de tânăr pentru a nu mă afecta și știu că mulți oameni cred asta. Am vrut să arăt că se poate întâmpla cu oricine. Nu contează dacă ești tânăr sau bătrân, ai condiții preexistente sau nu. Te poate afecta", a declarat Mike Schultz. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
asistent medical coronavirus infectat Mike Schultz poze San Francisco
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H