„Regele puşcăriilor” a ajuns din nou după gratii. După nici două luni de libertate a comis un viol FOTO

Eugen Jan Buliga, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi ieşeni, a fost arestat într-un dosar de viol şi lipsire de libertate. Buliga, supranumit "regele puşcăriilor", fusese eliberat în primăvara acestui an, după ce i s-a scăzut un an din pedeapsă prin recursul compensatoriu. El ar fi violat o tânără de 17 ani, dispărută de acasă, pe care a racolat-o într-un club.

30 nov. 2018, 09:37
„Regele puşcăriilor” a ajuns din nou după gratii. După nici două luni de libertate a comis un viol FOTO

Unul dintre cei mai celebri puşcăriaşi din Iaşi, Eugen Buliga, s-a întors în locul în care şi-a petrecut o mare parte din viaţă, după ce a rezistat doar câteva luni în libertate, scrie zdi.ro. Buliga, supranumit „regele puşcăriilor”, a fost arestat într-un caz încâlcit în care este acuzat că ar fi sechestrat şi violat o adolescentă de doar 17 ani. Surse judiciare au precizat că Buliga este acuzat de viol şi lipsire de libertate, el negând faptele. Infracţiunile ar fi fost comise asupra aceleiaşi persoane, o minoră din comuna Andrieşeni.

Citeşte şi Mărturie ŞOCANTĂ a criminalului din Braşov care şi-a măcelărit familia. ESTE ÎNGROZITOR!

Potrivit surselor, la finele lunii octombrie, Buliga a întreţinut raporturi sexuale cu fata de 17 ani, suspiciunea fiind că actul sexual ar fi avut loc după ce minora ar fi fost constrânsă. Cert e că Buliga nu a fost reţinut la acel moment, mai ales că minora era dată dispărută de acasă de părinţi, ea provenind dintr-o familie dezorganizată.

Acum câteva zile, pe 25 noiembrie, Buliga şi victima sa s-au întâlnit într-un club din Iaşi, bărbatul reuşind să o convingă pe minoră să meargă la casa sa din localitatea Miroslava. Anchetatorii cred că, în acea casă, Buliga ar fi forţat adolescenta să îi facă sex oral. A doua zi, fata a ajuns în satul său de baştină şi a fost identificată de poliţişti, care o căutau de câteva zile.

I s-a scăzut un an din pedeapsă

Ultima condamnare a lui Buliga a fost de 13 ani, primită tot pentru viol. Ieşeanul a început să o ispăşească în 2006, chiar dacă a negat şi atunci faptele. A fost acuzat atunci că ar fi violat două minore. Cât timp şi-a executat pedeapsa, Buliga a formulat mai multe cereri de eliberare condiţionată, el fiind eligibil pentru a fi pus în libertate încă de acum patru ani. Niciun judecător nu a fost însă de acord să îl lase pe Buliga să iasă mai devreme din puşcărie, cu atât mai mult cu cât, în penitenciar, individul a avut şi ceva probleme cu gardienii şi colegii, fiind şi sancţionat. La finele anului trecut, de pildă, judecătorii ieşeni spuneau despre Buliga că are „un potenţial criminogen ridicat”, despre care „instanţa nu are date că s-ar fi diminuat în totalitate pe parcursul anilor de detenţie”.

Magistraţii mai menţionau că individul a mai fost eliberat condiţionat de trei ori în trecut, de fiecare dată recidivând. Chiar dacă judecătorii l-au considerat pericol public şi au refuzat să îl elibereze, în primăvara acestui an, Buliga a ieşit până la urmă din penitenciar la termen, după ce pedeapsa i-a fost redusă cu aproape 400 de zile, prin recursul compensatoriu.