Un deţinut din Iaşi l-a dat în judecată pe Tudorel Toader. MOTIVUL ESTE HALUCINANT

Un deținut de la penitenciarul din Iași este nemulțumit că în incinta închisorii nu se vinde bere fără alcool, considerând că acest lucru este ilegal, și a dat în judecată pe ministerul Justiției condus de Tudorel Toader. De un an, deținutul se luptă în instanță pentru a putea bea bere în spatele gratiilor.

28 dec. 2018, 11:05
Un deţinut din Iaşi l-a dat în judecată pe Tudorel Toader. MOTIVUL ESTE HALUCINANT

Anton Parasca, în vârstă de 59 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemul­ţumit de un refuz de-al reprezentanţilor închisorii ieşene de a permite vânzarea berii fără alcool, scrie zdi.ro.

Citeşte şi Şi-a ucis soţia cu vătraiul. Bănuia că are un amant

El a argumentat că berea este încadrată în categoria produselor alimentare, aducând în sprijinul spuselor sale un document semnat de Ministerul Agriculturii. Cum conducerea penitenciarului nu s-a lăsat înduplecată, bărbatul a decis să își caute „dreptatea” în instanță, însă a pierdut procesul.

Parasca nu s-a lăsat descurajat. A mai deschis un proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool.

El a dat în judecată nu numai penitenciarul din Iași, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.

Deținutul a pierdut însă și acest proces definitiv, așa că va trbui să aștepte până când va ieși din închisoare pentru a se bucura de o bere fără alcool. Bărbatul execută o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat, în 2014, pentru complicitate la evaziune fiscală.