Un fals apel umanitar face valuri pe internet. Vezi despre ce este vorba ca să nu cazi în plasă

Reprezentanţii Spitalului de Copii "Sf. Maria" atrag atenţia că în ultimele luni circulă un apel umanitar fals pe reţelele de socializare prin care se cere ajutorarea a 57 de copii abandonaţi în spital. Anunţul a fost făcut în anul 2012 de o asociaţie cu numele "Ador copiii", care are sediul în Timişoara, iar acum este reluat şi republicat pe diferite site-uri, alături de un cont unde oamenii pot dona bani.

03 apr. 2018, 10:08
Un fals apel umanitar face valuri pe internet. Vezi despre ce este vorba ca să nu cazi în plasă

„Sunt copii care în loc de pamperşi folosesc pelinci învelite în celofan… nu mai vorbim de faptul că duc lipsă de hăinuţe, medicamente, şerveţele, mâncare, jucării, papucei şi cel mai important: au nevoie de părinţi, de oameni cu inima mare, de dragoste… Ştiu, e o pe­rioadă grea pentru oricine, dar cât bine le-aţi face, nici nu vă puteţi imagina! Noi îi vom ajuta! Pentru cei care doresc să îi ajute pe bebeluşii de la secţia de pediatrie a spitalului pot găsi detalii în legătură cu donaţiile şi pe site-ul oficial adorcopiii.com”, se menţio­nează în articol, potrivit zdi.ro.

Citeşte şi IAŞI. Bărbat în stare gravă după ce a încercat să spargă cu un ciocan un obuz găsit pe câmp

Contactaţi telefonic, repre­zentanţii asociaţiei respective au precizat că le este cunoscută situaţia, însă nu îşi explică de ce primesc în continuare telefoane din partea oamenilor care vor să ajute.

„Contul nu mai este valabil, a fost unul deschis doar pentru un proiect, nu noi redistribuim articolul. Sună oamenii zilnic, de zeci de ori pe zi, am obosit să le explicăm că nu mai este de actualitate. E un articol din 2012, copiii au fost deja luaţi în asistenţă maternală şi apoi adoptaţi”, au precizat reprezentanţii Asocia­ţiei „Ador copiii”.

Managerul spitalului a precizat că cel mai grav este faptul că articolul reprezintă un apel umanitar fals, în acest moment nefiind copii abandonaţi în spital.

„Având în vedere că în mediul online sunt postate articole referitoare la existenţa de copii abandonaţi în spitalul nostru facem precizarea că aceste informaţii sunt false. Orice copil în pericol de abandon este preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Totodată, vom sesiza organele de anchetă în vederea cercetării asupra acestor neconformităţi”, au transmis reprezentanţii spitalului printr-un comunicat de presă.

Nu este prima dată când spitalul se confruntă cu această situaţie, în luna noiembrie a anului trecut, reprezentanţii spitalului au mai precizat printr-un comunicat de presă că vor fi sesizate organele de drept dacă vor continua să circule astfel de mesaje în numele spitalului.