Un judecător al Curţii Supreme, pus sub acuzare pentru că a refuzat eliberarea din închisoare a unui politician

Parlamentul regional din Catalonia a cerut, vineri, ca un judecător al Curţii Supreme de la Madrid să fie pus sub acuzare pentru că refuză eliberarea din închisoare a unui politician separatist catalan, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

13 apr. 2018, 15:31
Un judecător al Curţii Supreme, pus sub acuzare pentru că a refuzat eliberarea din închisoare a unui politician

Astfel, Parlamentul catalan cere punerea sub acuzare a judecătorului Pablo Llarena, care a refuzat eliberarea din închisoare a lui Jordi Sanchez, un politician catalan separatist care urma să fie votat pentru funcţia de premier al Cataloniei. Sanchez este acuzat de rebeliune de către autorităţile spaniole.

Potrivit Parlamentului regional din Catalonia, decizia judecătorului Llarena este injustă şi reprezintă ”o încălcare a drepturilor” lui Jordi Sanchez.

Conform legii, dacă Parlamentul regional catalan nu reuşeşte să aleagă un premier regional până la data de 22 mai vor fi organizate noi alegeri.

La 23 martie, Curtea Supremă a Spaniei a decis că 25 de lideri catalani vor fi judecaţi pentru rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului, prin implicarea în proclamarea independenţei Cataloniei faţă de Spania la 27 octombrie 2017.