Un jurnalist celebru din România o face praf pe Simona Halep. „Roxadustatul nu se găsește în papanaşi. E posibil să se mai fi dopat” VIDEO

Simona Halep este suspendată provizoriu de opt luni, după ce a fost depistată dopată la US Open 2022, și aşteaptă audierile de la Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra. Deşi foarte multă lume este de partea ei, un cuncoscut jurnalist român este de părere că sportiva ar fi apelat conştient la substanţe interzise.

29 mai 2023, 08:22
Un jurnalist celebru din România o face praf pe Simona Halep. „Roxadustatul nu se găsește în papanaşi. E posibil să se mai fi dopat” VIDEO
Un jurnalist celebru din România o face praf pe Simona Halep. "Roxadustatul nu se găsește în papanaşi. E posibil să se mai fi dopat"

Un jurnalist celebru din România o face praf pe Simona Halep. Andrei Nourescu, fostul manager de comunicare al Gabrielei Ruse, a avut o părere tranșantă despre situația fostului lider WTA.

Citeşte şi: Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. ITIA anunţă noi probe de dopaj în cazul fostului nr. 1 WTA

„Nu înțeleg de ce într-un caz de dopaj cum e al Simonei Halep, toată lumea o apără până în pânzele albe și nu concepe nici măcar 1% ca totuși să se fi dopat, deși analizele asta spun! În schimb, la un Lucian Bute sau la Loredana Toma… N-am auzit pe nimeni să o apere pe Loredana Toma așa! De ce? Sau pe Lucian Bute! Și să sară: „Nu, dom’ne, cum să fie posibil așa ceva?”. Toată lumea e convinsă că Simona Halep n-ar face așa ceva. Dar Lucian Bute de ce ar face, de exemplu? Adică de ce despre un sportiv poți considera că e în stare de așa ceva, despre altul nu? Mi se pare o punere așa prea sus pe un piedestal, fără a avea ceva concret, știi? Eu sunt un om foarte pragmatic și oricât de dragă mi-ar fi Simona Halep, fără să nu-i recunosc performanțele uriașe la care a ajuns, până una-alta, eșantionul ei de urină asta spune, că organismul ei conținea roxadustat!”, a spus Andrei Nourescu la podcast-ul Geaninei Iacob.

Citeşte şi: Victor Ciutacu o face praf pe Simona Halep: „Iertați-mi mica nedumerire!”

„Care substanță, oricât ar încerca alții să ne spună fel și fel de povești, nu se găsește nici în cafea, nici în mușchi de vită, nici în papanași! Nici nu ți-o putea turna cineva ca un praf. Este o substanță din cea mai gravă categorie de dopaj. Se ia pe cale injectabilă, nu ajunge întâmplător în organism. A, ok, că ai luat alte substanțe care conțineau aia, le-ai luat!” a mai adăugat Andrei Nourescu.