Un nou caz de violenţă în şcoli: Un elev a fost scuipat şi tâlhărit sub ochii profesorului de serviciu

O mamă spune că băiatul ei, elev în clasa V-a, a fost scuipat la şcoală de patru colegi mai mari. Mai mult, agresorii i-au cerut bani și l-au amenințat cu bătaia. Și totul s-a întâmplat sub ochii profesorului de serviciu.

23 feb. 2016, 06:39
Un nou caz de violenţă în şcoli: Un elev a fost scuipat şi tâlhărit sub ochii profesorului de serviciu

Edita Enciu, mama copilului agresat, acuză lipsa siguranței în școlile din Satu Mare, mai ales în caul copiilor cu „nevoi speciale”, acum cum este fiul ei. „Dragă părinte de copil „normal” și profesor de serviciu , mă numesc Edita Enciu și sunt mămică băiețelului, pe care scumpa ta odraslă/ elev de clasa a V-a azi l-a umilit în pauza de la ora 11 alături de alți 3 copii perfect „normali”!”, arată mama copilului agresat într-o postare pe Facebook. „Haideți să lămurim puțin LUCRURILE!!!! Familia este primul loc de unde copilul „sănătos” învață iar școala prin profesorii săi cizelează! Dragă părinte și drag dascăl, la fel ca voi și eu îmi pregătesc copilul în fiecare dimineață să meargă la școală, unde AR TREBUI SĂ SE SIMTĂ BINE ȘI PROTEJAT! La fel ca tine și ca voi, nu-l las să iasă din casă până nu-i reamintesc de cel puțin a mia oară CUM TREBUI SĂ SE COMPORTE, mai ales că al meu, spre deosebire de al vostru este mai special și sunt din ce în ce mai mândră de EL!”, mai spune Edita Enciu, potrivit Vocea Transilvaniei.

Mama copilului agresat povestește cum fiul ei a fost scuipat de patru copii mai mari, care i-au mai cerut și bani. „Dar azi dragă părinte de copil „normal” și stimate profesor de serviciu, fiul meu în PAUZĂ, a fost SCUIPAT şi I S-AU CERUT BANI în ȘCOALĂ, de către 4 băieți de a căror EDUCAȚIE, dă-mi voie dragă părinte și drag dascăl să mă îndoiesc!!! Dragă PĂRINTE și drag DASCĂL, să știi că primul meu INSTINCT MATERN, te-ar fi UMILIT LA FEL dar…..care mai era atunci diferența între mine și VOI?!”, spune Edita Enciu.

„Nu te iert!” este mesajul pentru profesorul de serviciu care nu a împiedicat agresiunea. Pentru ceea ce a pățit fiul ei, Edita Enciu spune că nu se va lăsa până când nu se vor lua măsurile ce se impun. „Dragă PARINTE de copil „NORMAL” și drag PROFESOR DE SERVICIU care te ocupi de SIGURANȚA COPIILOR NOȘTRI în pauză, să știi că NU TE IERT! Copiii „speciali” din școlile ROMÂNIEI sunt zilnic batjocoriți și umiliți doar pentru că UNII și UNELE nu sunt în stare SĂ EDUCE COPIII LOR SAU A ALTORA! La fel ca și ultima dată, nu mă las până când NU VEȚI PLĂTI PENTRU ĂSTA, TU „părinte” de copil „bine crescut” și tu PROFESOR DE SERVICIU care ai fost extrem de VIGILENT ca asemenea EVENIMENTE NEFERICITE SĂ AIBĂ LOC!!!”, spune Edita Enciu.

Iar mama copilului agresat face și un apel către sătmăreni: „Dacă ești împotriva oricărei forme de VIOLENȚE DIN ŞCOLI, ajuta-mă să ajungă acest mesaj cât mai departe!!! Îți mulțumește azi doar o singură mamă dar mâine poate vom fi mai multe!”

Reprezentanții școlii în cauză nu au reacţionat încă în acest caz reclamat de mama copilului agresat.