SAPIOSEXUALITATEA, un nou tip de atracţie care face furori, după LUMBERSEXUALI

Publicat: Miercuri, 21 Ianuarie 2015 12:21 // Actualizat: Miercuri, 21 Ianuarie 2015 12:40 // Sursa: romaniatv.net

Sapiosexual este un cuvânt recent construit, fiind considerat un neologism, care a intrat în limbajul comun, în special pe site-urile reţelelor de socializare, locul în care oamenii se auto indentifică ca fiind drept sapiosexuali, aceasta fiind un nou tip de atracţie sexuală.

Foto: Daily Mail

Sapiosexualitatea implică atracția față de o persoană, nu atât prin prisma aspectului său fizic, cât prin inteligența acesteia. Tot mai multe femei se simt atrase de bărbații care se încadrează în aceste norme ale inteligenței. Sapiosexualii simt atracţie faţă de orice sex datorită admiraţiei profunde pentru înţelepciunea lor.

În principal, această formă de orientare sexuală este caracterizată prin atracţia puternică faţă de inteligenţa sau personalitatea altora. Cuvântul este format prin concatenarea rădăcinilor latine "sapio" provenit de la "sapiens" care înseamnă "înţelept" sau "inteligent" şi "sexualis" deoarece se referă la "preferinţele sexuale".

Sapiosexualitatea a apărut în contextul dezvoltării comunicării online, prin internet şi reţele de socializare, alături de apariţia unor tipuri diferite de oameni cum ar fi lumbersexualul, noua încarnare a masculinităţii, versiune îmbunătăţită a hipsterului, este considerat bărbatul fatal al secolului XXI.

Barbă la purtător, o băutură rece în mână şi pielea brăzdată de tatuaje sunt principalele trăsături după care recunoaştem un lumbersexual, scrie adevarul.ro. O nouă identitate culturală "de criză" a masculinităţii, lumbersexualul parodiază aspectele extreme ale heterosexualităţii bărbaţilor, sugerând că cele mai cunoscute trăsături masculine "trudesc" să-şi găsească un loc în secolul XXI.

Citeşte şi A fost descoperită formula matematică care defineşte HIPSTERUL

Indiciile apartenenţei la un gen, precum tunsoarea sau stilul vestimentar, s-au numărat în repetate rânduri printre subiectele de discuţie preferate ale comunităţii de Lesbiene, Gay, Bisexuali şi Transsexuali (LGBT).

Citeşte şi Un bărbat a fost SALVAT de la o MOARTE sigură de un HIPSTER. Vezi cum a folosit FULARUL ţesut de SOACRĂ

Lumbersexualul, însă, reprezintă un punct de cotitură în sexualitate pentru că, potrivit jurnalistului Mark Simpson, după ce au văzut că bărbaţii gay se bucură de popularitate prin stilul lor în mediul online, heterosexualii şi-au dorit şi ei puţină atenţie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 ian 12:36
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
ultimele stiri


Just another WordPress...
21 ian 12:28
...special pe site-urile reţelelor de socializare, locul în care oamenii se auto indentifică ca fiind drept sapiosexuali, Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H