Un nou tip de înşelătorie telefonică stârneşte isterie. Ce trebuie să faci dacă ai apeluri pierdute necunoscute din alte ţări

O nouă metodă de înșelătorie a stârnit din nou isterie printre români. Este vorba despre apelurile telefonice venite din țări exotice. Sunt apeluri scurte, la care destinatarul nu apucă să răspundă, însă, din curiozitate, sună înapoi. Din păcate, însă, la capătul celălalt nu se află decât nişte escroci care utilizează numere cu suprataxă.

16 apr. 2018, 08:41
Un nou tip de înşelătorie telefonică stârneşte isterie. Ce trebuie să faci dacă ai apeluri pierdute necunoscute din alte ţări

În ultimele zile, mai mulți internauți s-au plâns că au fost victimele unei înșelătorii, după ce au sunat înapoi la aepluri pierdute din țări precum Bosnia Herțegovina, Maroc sau Albania, scrie a1.ro.

Citeşte şi Mama unei senatoare PSD, înşelată prin metoda Accidentul

Ulterior, furioși din fire, dar și dornici ca alți români să nu mai pice în capcanele escrocilor, mai mulți internauți și-au strigat nemulțumirile pe rețelele de socializare.

„Am avut apeluri pierdute de la numere din străinătate. Când suni înapoi spun în engleză că sunt cabinete de avocatură internaționale sau birouri de credit. Până să închizi, rămâi fără credit pe cartelă”.

„Am fost sunat insistent timp de două zile de numere din Albania și Maroc. Era un robot care spunea vă rugăm să aveți răbdare, apelul dumneavoastră are prioritate..”, sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de internauți.

Un astfel de apel, efectuat după un „beep”, este taxat cu până la 60 de euro/minut și este rezultatul unei escrocherii.