Un parlamentar rus CONFIRMĂ decesul lui Viktor Ianukovici junior. Acesta s-a înecat în Lacul Baikal

Fiul cel mic al fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în februarie 2014, s-a înecat sâmbătă în lacul Baikal (Rusia), după ce intrase cu mașina pe suprafața înghețată a lacului, care nu a rezistat, iar mașina s-a scufundat, a confirmat parlamentarul Nestor Şufrici, pentru BBC.

23 mart. 2015, 09:09
Un parlamentar rus CONFIRMĂ decesul lui Viktor Ianukovici junior. Acesta s-a înecat în Lacul Baikal

Nestor Șufrici, deputat în Rada Supremă de la Kiev (parlamentul), a transmis condoleanțe familiei lui Ianukovici duminică seara pe pagina sa de Facebook, după cum a relatat RIA Novosti, potrivit Agerpres. Fiul cel mic al fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici s-a înecat sâmbătă în lacul Baikal.

Presa ucraineană relatase anterior că fiul președintelui înlăturat de la putere ar fi pierit pe lacul Baikal, în Siberia Orientală, unde participase la un eveniment sportiv.

El se afla la volanul unui Volkswagen Multivan, care s-a scufundat în apă din cauza că stratul de gheață nu a rezistat sub greutatea vehiculului. La bordul mașinii se mai aflau alte cinci persoane care au scăpat cu viață. Șoferul însă a pierit, din cauza centurii de siguranță, care i-a îngreunat mișcările de a ieși la suprafață. Ocupanții Volkswagen Multivan ar fi intrat cu mașina pe lacul înghețat pentru a face fotografii.

Un an de la înlăturarea lui Viktor Ianukovici: Nu vom uita, nu vom ierta

Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia a dezmințit aceste informații.

Ministerul de Externe al Ucrainei a indicat că Moscova a furnizat informații contradictorii în privința lui Viktor Ianukovici jr. și a cerut duminică precizări instituției diplomatice ruse, dar încă nu a primit răspuns.

Consilierul ministrului de interne ucrainean, Anton Gherașcenko, a afirmat anterior că Ianukovici jr. a murit în mod tragic, înecându-se cu mașina în lacul Baikal.

Pagina de Facebook al fiului cel mic al fostului președinte ucrainean, refugiat în prezent la Moscova, fusese închisă luni.

Prima care a anunțat decesul fiului cel mic al ex-președintelui ucrainean a fost publicația electronică de la Kiev, Levîi Bereg. Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia indicase sâmbătă că șoferul vehiculului care s-a scufundat în lacul Baikal se numea Viktor Davâdov. Potrivit Levîi Bereg, Ianukovici jr. intenționa să ia numele de familie al bunicii sale Valentina Davâdov după ce s-a refugiat în Rusia cu tatăl său.

Viktor Ianukovici junior (33 de ani) a fost în două rânduri deputat în parlamentul de la Kiev și era pasionat de automobilism. Din 2012 și până la înlăturarea de la putere a tatălui său, în februarie 2014, a fost vicepreședinte al Federației de Automobilism din Ucraina.