Un politician din Rusia şi-a făcut campanie „artistică”. Cine e FRUMOASA de care s-a folosit el

Un politician rus a fost criticat şi ironizat de compatrioţii săi pentru că a folosit în campania lui electorală o fotografie a unei actriţe din serialul "Urzeala Tronurilor" pentru a promova siguranţa publică din oraşul Ekaterinburg, relatează hollywoodreporter.com.

RomaniaTV.net
17 aug. 2013, 13:03

Un politician rus care candidează la Primăria oraşului Ekaterinburg a subestimat popularitatea de care se bucură serialul „Urzeala Tronurilor” în rândul compatrioţilor săi atunci când a postat pe pagina lui de Facebook o fotografie a actriţei britanice Emilia Clarke, susţinând că aceasta este „o femeie tânără care se simte în siguranţă când se plimbă noaptea prin oraş”.

Politicianul Yakov Silin, un susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, a folosit acea fotografie a actriţei Emilia Clarke – interpreta personajului Daenerys Targaryen în serialul „Urzeala Tronurilor” – în campania sa electorală.

Afirmând că fotografia în cauză aparţine unei femei tinere, „Anya, în vârstă de 24 de ani”, textul care însoţeşte imaginea susţine că acea femeie se bucură de o plimbare liniştită prin Ekaterinburg, al patrulea oraş ca mărime din Rusia, „încrezătoare în faptul că nimeni nu o va hărţui şi nu o va viola”.

„Am remarcat dintr-o dată faptul că nu îmi mai este teamă să mă plimb noaptea prin Ekaterinburg în ultimii doi ani. E minunat: sunt puţini oameni în jur, becurile de la iluminatul stradal sunt aprinse, aerul este proaspăt. E incredibil de frumos, mai ales după ce plouă”, se arată în mesajul care însoţeşte fotografia.

În urma valului de critici şi de ironii exprimate online de fanii ruşi ai serialului „Urzeala Tronului”, echipa de campanie a politicianului rus a schimbat strategia şi a ales să apere acea campanie, afirmând că fotografia în cauză reprezintă „un exemplu care evidenţiază nivelul de siguranţă la care se poate aştepta o femeie care se plimbă prin oraş”.

Aceeaşi echipă de campanie spune că fotografia cu Emilia Clarke a fost aleasă pentru „puterea” personajului interpretat de actriţa britanică şi că municipalitatea are nevoie de o astfel de putere pentru a conduce oraşul în viitor şi pentru a-l face să devină „cel mai modern megalopolis din Eurasia„.

„Vă asigurăm că Daenerys Targaryen este doar o femeie frumoasă. Nu sperăm să obţinem sprijinul ei, însă nici nu ne este ruşine să îi expunem imaginea în Ekaterinburg”, au declarat, într-un comunicat oficial, consilierii politicianului Yakov Silin.

Aceeaşi echipă a postat pe site-ul campaniei politicianului rus şi o fotografie a actorului Bryan Cranston, interpretul unui profesor de chimie devenit traficant de droguri în serialul de televiziune „Breaking Bad”, iar comentarul care însoţeşte imaginea promite „o viaţă fericită şi lipsită de infracţiuni pentru orice chimist din oraş„.