Un preot din Vrancea îndeamnă credincioşii să stea în casă. Acesta s-a oferit să aducă el lumina sfântă în casele oamenilor

Un preot din Dragosloveni, judeţul Vrancea i-a sfătuit pe credincioşi să stea acasă în nopate de Paşte, asigurându-i că le va aduce el lumina Învierii în case, precum şi în mormintele din cimitir. 

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 14:19
Un preot din Vrancea îndeamnă credincioşii să stea în casă. Acesta s-a oferit să aducă el lumina sfântă în casele oamenilor

Preotul susţine că va merge în toată parohia pentru a lăsa mai multe lumânări tip candelă pe toate străduţele, precum şi la toate troiţele din parohie. 

„Datorită măsurilor luate de către autorităţi, măsuri binevenite în sprijinul protejării sănătăţii noastre, fac acest apel către Voi toţi, fiii mei duhovniceşti, ca în noaptea Învierii lui Hristos Domnul să rămâneţi acasă! Prin contribuţia unor oameni credincioşi, vrednici şi responsabili, vom putea aduce lumina Învierii la casele dumneavoastră după oficierea Slujbei Învierii şi a Sf. Liturghii. Acest lucru se va întâmpla între orele 3 şi 5 ale dimineţii. Ştiu ca nu aveţi posibilitatea de a ajunge la mormintele celor dragi, drept pentru care în Noaptea Învierii va fi o persoană care va pune câte o lumânare tip candelă la toate mormintele din cimitir”, a scris preotul Valeriu Roşcan pe Facebook, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Părintele Necula: „Aş face un silenzio stampa politic în săptămâna aceasta a patimilor”

Preotul a făcut apel către credincioşi să rămână acasă, pentru a se proteja şi a nu îngreuna munca autorităţilor. Peste 160 de enoriaşi i-au mulţumit preotului pentru iniţiativă.

„Vă rog să fiţi responsabili, să rămâneţi acasă! Ştiu că este greu (…) dar bine este să ne protejam, să nu îngreunăm munca autorităţilor, a medicilor, a poliţiştilor, jandarmilor, a celor din armata şi a tuturor celor ce acum sunt în spitale luptând cu boala, ori în stradă pentru binele nostru! (…) Rămâneţi acasă!”, le-a transmis preotul.