Un presupus violator a fost arestat în direct

Un presupus violator a fost arestat în direct, în faţa camerelor de luat vederi, joi, în apropiere de Tokyo, după o urmărire care a durat două zile şi a mobilizat 4.000 de poliţişti, 900 de vehicule, elicoptere, nave şi câini special antrenaţi.

09 ian. 2014, 07:13
Un presupus violator a fost arestat în direct

Yuta Sugimoto, în vârstă de 20 de ani, suspectat că a participat la violarea colectivă a unei femei la Kawasaki, oraş vecin cu Tokyo, la 2 ianuarie, a reuşit să fugă de lângă agenţii care îl duceau la biroul procurorului.

Poliţia a demarat imediat o masivă urmărire, care s-a încheiat joi: fugarul a fost arestat la miezul zilei într-o grădină publică din oraşul Yokohama, în apropiere de Kawasaki.

Aproximativ 20 de poliţişti l-au încercuit, în timp ce scena de urmărire a fost filmată dintr-un elicopter de către postul de televiziune NHK.

El a fost dus apoi într-un vehicul de patrulă înmatriculat 007, care a fost acoperit cu o prelată albastră, şi a rămas nemişcat timp de câteva zeci de minute.

Mobilizarea unui asemenea dispozitiv se explică prin faptul că infracţiunile violente sunt destul de rare în Japonia, unde nivelul criminalităţii este unul dintre cele mai scăzute din lume.

Orice eveniment de această natură tinde în plus să înspăimânte mulţimea care vrea ca poliţia să acţioneze rapid.