Undă verde pentru extrădarea lui Salah Abdeslam în Franţa, suspect-cheie în atentatele din Paris

Un tribunal belgian a dat, joi, undă verde extrădării în Franța a lui Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele de la Paris comise pe 13 noiembrie 2015 și soldate cu 130 de morți și sute de răniți.

31 mart. 2016, 16:33
Undă verde pentru extrădarea lui Salah Abdeslam în Franţa, suspect-cheie în atentatele din Paris

„Transferul este autorizat”, a menționat Parchetul într-un comunicat care reamintește că însuși Salah Abdeslam – cetățean francez rezident în Belgia, arestat la Bruxelles pe 18 martie – își dorește să fie extrădat în Franța, potrivit Agerpres.

Autoritățile belgiene și franceze vor decide, după consultări, modalitățile acestei predări„, se precizează în comunicatul citat.

Personaj-cheie al atentatelor celor mai grave comise vreodată în Franța, Salah Abdeslam era vizat din 24 noiembrie 2015 de un mandat de arestare european emis de un judecător francez.

În general, mandatul de arestare european permite evitarea procedurii internaționale standard, extrădarea, care este de multe ori prea complicată și nesigură.

CITEŞTE ŞI: ISIS, ameninţări cutremurătoare: Vă vom lua ostatice femeile. Vă vom lua copiii şi îi vom creşte printre musulmani