Unde pleacă și cât plătesc românii în minivacanța de 1 Decembrie. Prețuri de aproape 2.000 de lei pe noapte la cazări din Alba Iulia în acest an

Mai e doar o zi până la minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie pe care toți românii o așteaptă cu nerăbdare. În acest an, românii se bucură de cinci zile libere pe care le pot petrece acasă, alături de familie și de cei dragi, sau într-o călătorie printr-un oraș din România.

29 nov. 2022, 11:58
Unde pleacă și cât plătesc românii în minivacanța de 1 Decembrie. Prețuri de aproape 2.000 de lei pe noapte la cazări din Alba Iulia în acest an

Prețuri cazări 1 Decembrie

. 1 Decembrie, când se sărbătorește Ziua Națională a României, e declarată zi liberă legală de la stat, la fel și 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei. Așadar, angajații români au două zile libere una după alta. Ministerul Muncii a anunțat la începutul anului că și ziua de 2 decembrie va fi liberă pentru angajații din sectorul public. Se creează o punte între cele două libere și weekend, așa că în total vor fi patru cinci zile libere.

Prețuri cazări 1 Decembrie. Unii români aleg în acest an să petreacă Ziua Națională a României acasă, înconjurați de cei dragi, poate să meargă și la parada de 1 Decemrbie organizată în orașul lor. De asemenea, avem o mulțime de destinații superbe în care românii pot alege să-și petreacă această minivacanță.

Prețuri cazări 1 Decembrie. Vă prezentăm mai jos câteva idei de destinații de vacanță din România, dar și ce prețuri găsiți în această perioadă la cazare și mâncare.

Valea Prahovei

E printre cele mai populare zone turistice în această perioadă. Românii aleg des să-și petreacă zilele libere la munte, să se plimbe prin natură și să admire peisajele montane sublime. Cele mai vizitate stațiuni de pe Valea Prahovei sunt Sinaia, Azuga, Breaza, Bușteni și Predeal.

Prețuri la cazare

În Sinaia găsim prețuri începând cu o mie de lei pentru tot sejurul de patru nopți, pentru doi adulți și un copil, într-o pensiune mai departe de centru. Dacă ne apropiem de centru, prețurile încep să crească, însă și condițiile sunt diferite. Mai concret, prețurile pornesc de la 1.500 de lei și ajung până la 4.000 de lei pentru perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022.

Pentru patru nopți la o pensiune din Bușteni, într-o cameră dublă, ar trebui să scoateți din buzunar aproximativ 1.122 de lei, dar oferta e limitată. Următorul praf ar fi de 2.000 de lei pantru patru nopți, ceea ce înseamnă 500 de lei pe noapte.

În Azuga e și mai scump, iar românii s-au înghesuit mai mult ca în alți ani să prindă cazare la una dintre pensiuni sau hoteluri. Cea mai ieftină variantă e de 3.000 de lei pentru patru nopți.

În Predeal sunt mai multe oferte. Cea mai ieftină variantă pornește de la aproximativ 1.200 de lei, însă e la câțiva kilometri de centru. Pe măsură ce ne apropiem de centru, cresc și prețurile și condițiile. O cazare în centru pornește de la circa 2.100 de lei.

Poiana Brașov

E stațiunea preferată a pasionaților de drumeții montane și de practicarea sporturilor de iarnă. Aflată la 11 kilometri de municipiul Brașov, e înconjurată de patru masive muntoase: Postăvaru (1.799 de metri), Piatra Craiului (2.238 de metri), Bucegi (2.505 metri) și Piatra Mare (1.848 de metri). Iar în apropiere de Poiana Brașov se află Canionul 7 scări, un loc perfect pentru pasionații de drumeții.

Prețurile la cazări în Brașov și Poiana Brașov, pentru patru nopți, pornesc de la 1.000 de lei și ajung până la 5.121 de lei.

Citește și Descoperă România! Top 4 destinații superbe unde să îți petreci minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Maramureș

De 1 Decembrie, mulți români aleg să plece cât mai departe de agitația din orașele mari și să se refugieze în Maramureș. I se mai spune „Țara lemnului” și e poziționat în nordul țării, la granița cu Ucraina. E unul dintre acele locuri superbe care și-au păstrat autenticitatea tradițiilor și ai cărui localnici pot oferi turiștilor șansa de a experimenta un 1 decembrie românesc.

Prețurile pentru patru nopți de cazare pornersc de la 400 de lei. Puteți opta, desigur, și pentru închirierea unei case cu trei dormitoare sau chiar șase dormitoare, iar prețurile variază între 2.000 și 5.000 de lei, în funcție de facilități.

Alba Iulia

Prețurile cazărilor în Alba Iulia au explodat în acest an. Hotelierii au mărit prețurile chiar și de patru ori. Spre exemplu, o cameră într-un hotel de trei stele a ajuns să coste 1.700 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus. Practic, pentru patru nopți de cazare turiștii ar fi nevoiți să scoată din buzunar 6.800 de lei. Există și variante mai decente, cu prețuri începând de la 450 de lei pe noapte, însă doar pentru o persoană.

Dacă optați pentru un apartament cu două dormitoare, închiriat în regim hotelier, ajungeți să dați între 1.800 și 2.100 de lei pa noapte.

Bucovina

Pentru un 1 Decembrie autentic românii aleg să plece și în Bucovina. Acolo sunt întâmpinați cu pâine și sare, țuică, afinată, produse tradiționale făcute după rețete vechi. Pot face o vizită la salina de la Cacica sau o plimbare cu căruța. O cameră, acasă la o gazdă, costă aproximativ 300 de lei pentru patru nopți. Puteți opta și pentru un întreg apartament pentru toată familia, iar pentru închirierea lui prețurile pornesc de la 600 de lei și ajung la 1.298 de lei, pentru patru nopți.

Citește și METEO. Cum va fi vremea de Sfântul Andrei, 1 Decembrie și Sf. Nicolae în România