Unul din cei 7 violatori din Vaslui, eliberat din închisoare. A câştigat 300 de zile prin Legea recursului compensatoriu

Unul dintre cei 7 violatori din Vaslui care au șocat o țară întreagă a fost eliberat marţi din închisoare. El a stat 3 ani și jumătate după gratii.

12 iun. 2018, 12:19
Unul din cei 7 violatori din Vaslui, eliberat din închisoare. A câştigat 300 de zile prin Legea recursului compensatoriu

Prima eliberare condiţionată în dosarul celor şapte violatori din Vaslui a fost pusă în aplicare marţi 12 iunie. Alin Rotaru Dumitru a părăsit Penitenciarul Vaslui. Procurorii Vasluieni au fost de acord cu eliberarea condiţionată şi nu au contestat decizia.

Alin Rotaru (21 ani), mezinul grupului celor şapte violatori, a părăsit Penitenciarul Vaslui marţi în jurul orei 13.30. Potrivit adevarul.ro, tânărul nu a făcut nicio declaraţie şi nu şi-a ridicat privirea din pământ, de la ieşirea pe uşa închisorii şi până la maşina rudelor care în aşteptau în imediata apropiere.

Rotaru era elev la data comiterii faptelor (2014) şi a fost condamnat la 6 ani şi patru luni închisoare în baza acordului de recunoaştere. Tânărul a achitat victimei daunele morale, lună trecută după ce familia a constatat că judecătorii au respins eliberarea condiţionat a tânărului care primise cea mai mică pedeapsă tocmai pentru că nu şi-a respectat obligaţiile civile.

Tot astăzi, Judecătoria Vaslui urmează să hotărască dacă va dispune eliberarea condiţionată a lui Bogdan Boicu, al treilea tânăr din grupul celor şapte, care şi-a recunoscut faptele.

Cei şapte tineri au câştigat aproape 300 de zile de libertate, urmare a beneficiilor recursului compensatoriu, pentru condiţiile grele de detenţie.

Şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost arestaţi preventiv în luna noiembrie a anului 2014, fiind acuzaţi că au acostat o elevă de 18 ani, care se întorcea de la şcoală, pe care au luat-o cu maşina şi au violat-o timp de mai multe ore. Ei au fost plasaţi ulterior în arest la domiciliu, puşi sub control judiciar şi arestaţi din nou, în urma reacţiilor din partea societăţii civile, a politicienilor şi a cetăţenilor, care au transmis mesaje de susţinere pentru fata abuzată.

Cei şapte tineri au primit pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare pentru fapta comisă.