Unul dintre cei doi oameni ai străzii incendiaţi la Galaţi a murit la Spitalul Floreasca din Capitală

Unul dintre cei doi oameni ai străzii care au fost incendiaţi la Galaţi a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Floreasca din Capitală. Bărbatul avea arsuri de gradele I, II şi III pe 65 la sută din suprafaţa corpului.

29 oct. 2016, 15:09
Unul dintre cei doi oameni ai străzii incendiaţi la Galaţi a murit la Spitalul Floreasca din Capitală

Pacientul care a fost transferat marţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi la Spitalul Floreasca din Capitală, a murit, sâmbătă, la ora 1.00, a declarat medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Pacientul cu arsuri de gradele I, II şi III pe 65 la sută din suprafaţa corpului a fost intubat încă de la internare.

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a intervenit, pe 21 octombrie, într-un cartier din municipiul Galaţi, pentru a acorda primul ajutor în cazul celor doi bărbaţi, în vârstă de 49, respectiv 59 de ani, oameni ai străzii, care au suferit arsuri, după ce au fost incendiaţi.

Ulterior, bărbaţii au fost transportaţi la spital. Unul dintre ei a fost internat în stare gravă la secţia de terapie intensivă, în timp ce starea celuilalt, cu arsuri pe 21 la sută din suprafaţa corpului a fost stabilă încă de la internare.

Un bărbat reţinut pentru tentativă de omor în cazul celor doi oameni ai străzii stropiţi cu benzină şi incendiaţi la Galaţi a fost arestat preventiv, miercuri, de Tribunalul Galaţi

Magistraţii au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată pe numele lui Ştefan Alexandru.

În vârstă de 49 de ani, Ştefan Alexandru este cercetat pentru infracţiunea de tentativă de omor calificat săvârşită în cazul a doi oameni ai străzi, prin cruzimi, încadrare care urmează să fie schimbată în urma decesului uneia dintre victime.

Pe baza imaginilor suprinse de camerele de supraveghere de la societăţile comerciale din cartierul unde a avut loc incidentul, anchetatorii au format un cerc de suspecţi şi l-au identificat marţi pe bărbatul de 49 de ani.

”El a fost audiat de procurori, şi-a recunoscut infracţiunea, a precizat că a avut un conflict anterior cu una dintre cele două victime, fiind acuzat de aceasta că i-ar fi sustras nişte haine pe care şi le păstra în adăpostul respectiv, iar în noaptea respectivă trecând prin zona în care cele două victime dormeau acoperite de cartoane a luat hotărârea să le aprindă adăpostul pentru ca victima cu care avusese acel incident, acea discuţie, să nu mai facă acest lucru atunci când îl vede prin cartierul respectiv”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Galaţi, Liliana Istrate.

CITEŞTE ŞI Bărbatul care a incendiat doi oameni ai străzii la Galaţi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Totodată, bărbatul le-a spus anchetatorilor că în noaptea de 20 spre 21 octombrie nu era sub influenţa alcoolului şi că a aprins deplin conştient hârtiile de ziar şi le-a pus pe adăpostul celor doi oameni ai străzii.

”Ştia că sunt victimele acolo, a verificat, a auzit zgomotele specifice pe care cele două persoane care dormeau le făceau în timpul somnului, a ştiut că sunt acolo şi a aprins acele hârtii cu o brichetă pe care o avea asupra sa. Nu spune că ar fi folosit material inflamabl, sustine doar că a avut bucăţi de hârtie de ziar pe care le-a aprins”, a mai spus Istrate.

Agresorul le-a mai spus anchetatorilor că nu este om al străzii, că are o locuinţă, dar nu are loc de muncă. El a fost reţinut marţi seară.

Doi bărbaţi, în vârstă de 49 şi 59 de ani, oameni ai străzii, au suferit arsuri grave, după ce au fost incendiaţi în noaptea de 20 spre 21 octombrie. Ei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Galaţi. Unul dintre aceştia, care a suferit arsuri pe 65% din suprafaţa corpului, a fost transferat marţi la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Oamenii din cartier au declarat imediat după incident că o persoană necunoscută, deranjată de prezenţa celor doi în zonă, i-a stropit cu benzină în timp ce dormeau şi apoi le-a dat foc, iar flăcările au fost lichidate cu stingătoarele de la maşini de către cei care i-au auzit pe oameni strigând după ajutor.