VACANŢA de 1 MAI. Ce recomandări le face Protecţia Consumatorului turiştilor

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, recomandă turiştilor să nu achiziţioneze niciun fel de pachet turistic sau alte tipuri de cazare de pe internet sau din surse care nu sunt autorizate ori nu funcţionează legal, arată Agerpres.

27 apr. 2015, 12:24
VACANŢA de 1 MAI. Ce recomandări le face Protecţia Consumatorului turiştilor

„Le recomandăm turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 mai în diferite zone turistice din centrul ţării să nu aleagă acele tipuri de cazare de pe internet sau din alte surse care nu sunt autorizate şi nu funcţionează legal, să nu achiziţioneze nicin un fel de pachet turistic fără o dovadă în acest sens, adică un contract, o formă legală prin care să se dovedească plata serviciului turistic, altfel va fi foarte greu să intervenim dacă vor exista sesizări în acest sens. Problemele întâlnite în anii anteriori, respectiv cele cauzate de unele agenţii de turism cât şi a turismului la negru sunt în atenţia noastră”, a precizat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov, comisar-şef Claudiu Susanu, care are în subordine judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu, Mureş şi Alba.

Citeşte şi MINIVACANŢA de 1 MAI. Cu greu se mai găseşte un loc în staţiunea Mamaia. Cât costă un sejur la munte

Potrivit acestuia, turismul în zona braşovului este mult superior celor din alte zone pe care le cunoaşte şi a avut posibilitatea să le verifice, în ceea ce priveşte fenomenul „turismului la negru”.

„Inclusiv abordarea este diferită, însă există şi un merit al consumatorilor care au devenit mult mai exigenţi în ultimul timp, îşi cunosc drepturile şi nu mai apelează la acele căsuţe din diferite zone care care nu au nicio formă de organizare. Lucrurile s-au schimbat foarte mult în judeţul Braşov după ce, în urmă cu doi ani, în urma unui Ordin al Prefectului privind combaterea turismului la negru, la nivelul judeţului au fost organizate numeroase acţiuni împreună cu alte structuri cu atribuţii în acest sens, iar lucrurile s-au îmbunătăţit substanţial”, a afirmat Susanu.

Citeşte şi Autoritatea Naţională pentru Turism, instituţie care promovează România, are telefoanele tăiate

Comisarul-şef al CRPC Braşov a adăugat că atât înainte cât şi în timpul minivacanţei de 1 Mai, comisarii instituţiei vor desfăşura acţiuni de verificare şi control atât în ceea ce priveşte unităţile de cazare, cât şi la celelalte servicii adiacente din turism.