Vacanţă de Paşte şi 1 Mai PRELUNGITĂ cu o săptămână. Decizia oficială a fost anunţată marţi

Studenţii Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) vor avea vacanţa de Paşte şi 1 mai prelungită cu încă o săptămână, ca urmare a măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodor Boantă.

20 feb. 2019, 11:49

„O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces. Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 mai să fie prelungită cu încă o săptămâna, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Teodor Boantă.

Potrivit sursei citate, decizia de prelungire a vacanţei studenţilor a fost luată de Consiliul de Administraţie al ULBS şi a fost validată de Senatul universităţii.

La cele nouă facultăţi ale ULBS învaţă aproximativ 15.000 de studenţi, inclusiv masteranzi şi doctoranzi. În 9 mai 2019, municipiul Sibi va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. 

Zile libere 2019. Următoarea minivacanţă ar putea avea șapte zile

Românii vor avea o nouă minivacanță în acest an, cu ocazia Sărbătorilor Pascale și, cel mai probabil, dacă Executivul decide, vor fi șapte zile nelucrătoare.