Val de cutremure pe Terra. Patru seisme cu magnitudine peste 5, în mai puţin de 24 de ore

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,7 grade, s-a produs marţi dimineaţă în statul Oregon, din nord-vestul SUA.

29 dec. 2020, 10:19
Val de cutremure pe Terra. Patru seisme cu magnitudine peste 5, în mai puţin de 24 de ore

Seismul din Oregon a avut loc la ora 07h10min UTC, 9.10 – ora României. Potrivit datelor publicate de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite – USGS – epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 10 km, la 205 km vest de oraşul Bandon, în Oceanul Pacific. Nu mai puţin de patru cutremure pe Terra au fost consemnate în ultimele 24 de ore.

Tot marţi dimineaţă, dar la ora 8.23 – ora României, un seism de 5,3 s-a produs la 4 km de Panguna, în Papua Noua Guinee, la o adâncime de 76,2 km. A fost al doilea seism semnificativ consemnat în zonă în mai puţin de 8 ore, asta deoarece la ora 01.34 fusese consemnat un cutremur cu magnitudinea 5, la o adâncime de 35 km.

Citeşte şi Un cutremur puternic în Capitală ar provoca zeci de mii de victime. Edmond Niculușcă: „Bucureștiul e cel mai vulnerabil din UE”

Şi Insulele Solomon au avut parte de un cutremur de magnitudine 5, luni seara, la ora 22.03.

Pe de altă parte, un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade s-a produs luni şi în zona de fractura Owen (Nord-Vestul Oceanului Indian). Centrul Seismologic Euro-Mediteranean transmite că epicentrul cutremurului a fost localizat in zona de fractura Owen din Nord-Vestul Oceanului Indian. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara bazata pe moment seismic. Nu mai puţin de patru cutremure pe Terra au fost consemnate în ultimele 24 de ore.