Valeriu Zgonea, întrevedere cu şefii de comisii, membri ai PSD, pentru a discuta priorităţile noii sesiuni

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, are luni dimineață o întâlnire cu președinții de comisii care sunt membri ai PSD, pentru a discuta prioritățile legislative ale noii sesiuni, au declarat surse parlamentare.

01 feb. 2016, 09:04
Valeriu Zgonea, întrevedere cu şefii de comisii, membri ai PSD, pentru a discuta priorităţile noii sesiuni

Potrivit surselor citate de Agerpres, parlamentarii PSD din Camera Deputaților au ca priorități pentru această sesiune adoptarea legii dării în plată, pentru care președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminare și care acum se află la Senat, și pachetul de legi privind achizițiile publice care acum este de asemenea la Senat.

Citeşte şi: Zgonea despre modificarea legii privind alegerea primarilor: S-ar crea un precedent extrem de periculos

Alte proiecte pe care membrii PSD vor să le promoveze sunt cel privind impozitul diferențiat în turism și alimentație publică, inițiat de deputatul social-democrat Mircea Dobre, modificarea legii adopțiilor prin care se simplifică procedurile în România, precum și acordul de împrumut pentru Republica Moldova.

În discuțiile dintre președintele Camerei și președinții de comisii este pus în discuție și Codul de conduită pentru parlamentari, care este blocat de ceva timp la Comisia pentru statutul deputaților și senatorilor.

Camera Deputaților își reia luni activitatea în prima sesiune ordinară a anului 2016.