Vameşii de pe aeroport au rămas blocaţi. Un român vroia să ducă un porc întreg în Italia VIDEO

De Sărbători, românii "întocmesc" bagaje colosale pentru cei dragi aflați dincolo de teritoriul țării. Și, pentru că niciun Crăciun nu este complet fără preparatele românești, aceștia ajung pe aeroport şi cu câte un porc întreg!

16 dec. 2017, 08:58
Vameşii de pe aeroport au rămas blocaţi. Un român vroia să ducă un porc întreg în Italia VIDEO

De Sărbători, aeroportul devine neîncăpător pentru români, și nu din pricina numărului de călători, ci de…volumul și conținutul bagajelor acestora, scrie stirileprotv.ro. Astfel, în speranţa că ai lor, cei care trăiesc de ani buni peste hotare, vor avea gustul de acasă, pe masa de Crăciun.

Citeşte şi Carnea de porc, cu 30 la sută mai scumpă faţă de anul trecut

Din bagaje nu lipsesc bucatele tradiționale: cârnați, carne de porn, zacuscă sau slăninuţă. O familie din Cluj a plecat cu porcul în geamantan, la propriu. Oamenii vor să ajungă în Spania la cei doi copii care lucrează acolo. Nu mică le-a fost mirarea angajaţilor aeroportului să constate că valizele lor erau pline ochi – cu şuncă, caltaboşi şi cârnaţi. Două bagaje de aproape 70 de kilograme, peste limita admisă. Aşa că mai multe şiruri de cârnaţi au rămas în România. „Pune înapoi un cârnat, hai că e bine acum”, a spus bărbatul, vizibil iritat de ceea ce se întâmplă. „Cârnaţi, slănină, caltaboşi, jumări, untură. Am tăiat porcul, am acolo doi copii şi trei nepoţi. Stau vara la ţară și, la 76 de ani, muncesc să pot să le dau şi lor. Astea toate sunt eco”, a mai adăugat bătrânul.

La cele mai multe companii aeriene bagajele de mâna nu trebuie să depăşească greutatea de 10 kilograme. Aici puteţi pune hainele, maxim 100 de ml de lichide şi alte produse solide cum ar fi în această perioadă cârnaţii. De preferat ar fi ca preparatele tradiţionale să fie puse în bagjul de cală şi tot acolo se pot pune şi băuturile spirtoase, informează aceeași sursă.

Vezi video AICI.