Ai căscat destul de des în ultima perioadă. Vezi aici cel 4 boli pe care le semnalează căscatul excesiv

20 02. 2017, 11:08

Oamenii de știință au declarat în trecut că, căscatul îi ajută să se trezească deoarece o astfel de acțiune le indică că a ajuns o cantitate suplimentară de oxigen la creier, scrie secretele.com.

Citeşte şi Ce spune CĂSCATUL despre creierul tău

Căscatul excesiv este definit ca o confruntare cu 1-4 acte de căscat pe minut, pe o perioadă extinsă de timp și poate semnala un anumit tip de boală.

1. Anemie

Lipsa fierului din organism înseamnă automat scăderea hemoglobinei, principalul „cărăuș” al oxigenului în sânge, fapt ce duce la căscatul excesiv

Lipsa de magneziu – Printre simptomele lipsei de magneziu din organism se număra somnolența, apatia, confuzia, puterea de concentrare scăzută și durerile de cap, iar după cum spuneam mai sus somnolența poate duce la căscat.

2. Boli de inimă

Poate fi vorba atât de malformații congenitale cât și de insuficiență cardiacă, ambele cauzând insuficienta oxigenare a sângelui și implicit a creierului, fapt care duce la apariția căscatul excesiv.

Citeşte şi Acestea sunt cele mai contagioase comportamente, potrivit specialiştilor

3. Boli pulmonare

Căscatul poate fi semn al unor suferințe ale plămânilor sau a bronșitei cronice.

4. Boli ale sistemului nervos central

Datorită faptului că, creierul este slab oxigenat, în cazul epilepsiei, encefalitei, tumorilor cerebrale sau a sclerozei multiple poate apărea căscatul excesiv.