VESTE ŞOC. Judecătorii tribunalului Ilfov nu cred că Dinu Patriciu a murit

La aproape două luni de la dispariţia lui Dinu Patriciu, partajul averii acestuia este blocat chiar de decesul omului de afaceri, deoarece judecătorii nu sunt convinși că miliardarul este mort.

04 nov. 2014, 08:31
VESTE ŞOC. Judecătorii tribunalului Ilfov nu cred că Dinu Patriciu a murit

Oricât de surprinzător ar părea, de aproape două luni, judecătorii din Ilfov aşteptă dovada morţii miliardarului, în procesul de partaj deschis de Dana Patriciu pe numele fostului ei soţ, scrien spynews.ro.

Citeşte şi Dana Patriciu a trecut de la un apartament cu chirie la o vilă de 20 de milioane de dolari

Asta deși aproape toți românii știu că afaceristul a fost răpus de o boală cruntă, iar televiziunile au transmis în direct înmormântarea lui. Mai mult, trupul neînsuflețit a fost adus în țară în baza unor documente, fără de care nu s-ar fi putut organiza funeraliile. Cu toate acestea, magistrații nu par convinși că Dinu Patriciu este mort.

Citeşte şi Avionul lui Dinu Patriciu, CONFISCAT de o bancă belgiană

Problema ar fi obţinerea din Marea Britanie a actelor care dovedesc decesul acestuia. De altfel, la o săptămână de la moartea omului de afaceri, instanţa a amânat judecarea dosarului „pentru a se face dovada decesului pârâtului, a se face demersurile necesare pentru obţinerea şi depunerea certificatului de deces, semnat în conformitate cu originalul”. Situaţia s-a repetat la începutul lunii octombrie când judecătorii au cerut „relaţii de la Camera Notarilor Publici”. Următorul termen a fost stabilit pentru finalul lunii noiembrie.

Culmea, judecătorii nu au avut aceiaşi problemă în privinţa divorţului soţilor Patriciu. La finalul lunii septembrie, magistraţii „au luat act de încetarea căsătoriei prin decesul pârâtului” şi au dispus închiderea dosarului.

Doi ani de suferinţă

Dinu Patriciu a încetat din viaţă în ziua de 19 august, după doi ani şi jumătate de suferinţă. Boala a avansat în timp, iar după o serie de analize făcute la clinicile din străinatate, medicii l-au pus pe lista de aşteptare pentru a primi un transplant de ficat. La sfârşitul anului 2012, doctorii i-au transplantat un ficat prelevat de la un donator în moarte cerebrală.