Veşti bune pentru pensionari. Ar putea primi a 13 a pensie la începutul anului viitor

Sunt veşti bune pentru pensionarii cu venituri mici. Aceştia ar putea primi, din nou, a 13 a pensie. Banii ar urma să le intre în conturi la începutul anului viitor.

03 oct. 2022, 21:08
Veşti bune pentru pensionari. Ar putea primi a 13 a pensie la începutul anului viitor

Veşti bune pentru pensionari. Coaliţia de guvernare ia în calcul să acorde, din nou, a 13-a pensie pensionarilor cu venituri mici.

Veşti bune pentru pensionari. Cine va primi a 13-a pensie la anul

Citeşte şi Se schimbă Legea pensiilor. Marius Budăi confirmă majorările: „Avem banii!”

Coaliţia de guvernare a discutat despre ajutorul financiar care urmează să fie acordat într-o singură tranşă pensionarilor cu venituri cuprinse între 1000 şi 1500 de lei, exact aşa cum s-a întâmplat şi anul acesta, atunci când s-a acordat acel ajutor de 700 de lei, anunţă România Tv.

De asemenea, se mai ia în calcul ca voucherele de 50 de lei, ce se acordă o dată la două luni, să se acorde şi anul următor.

Reamintim că premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că pensiile vor fi majorate de anul viitor, însă creşterea nu va fi mai mare de 11%.

„Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a spus Nicolae Ciucă la finalul ședinței conducerii PNL.

Toate aceste măsuri presupun un impact bugetar mare şi se fac simulări pentru a vedea câti bani trebuie să aloce Guvernul pentru a-i ajuta pe pensionarii cu venituri mici să facă faţă scumpirilor.

Citeşte şi Majorare Pensii. PMP cere Guvernului să crească pensiile cu 25%: „Este un drept pe care părinţii şi bunicii noştri îl au, nu o binefacere politică”