Veşti proaste pentru sute de mii de şoferi din România. Tarifele pentru asigurările auto vor creşte

A mai rămas puțin timp până când Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR) va intra în vigoare, iar printre persoanele care vor beneficia de această lege se numără șoferii. Aceștia vor putea cere ștergerea informațiilor din istoricul accidentelor rutiere, însă acest lucru va duce la creșterea asigurărilor, atrag atenția specialiștii.

10 mai 2018, 10:23
Veşti proaste pentru sute de mii de şoferi din România. Tarifele pentru asigurările auto vor creşte

Ținând cont de faptul că toți asiguratorii și brokerii de asigurări folosesc, la încheierea unei polițe de asigurare, baza de date CEDAM în care sunt trecute toate accidentele produse în trafic, prețul unei asigurări ar putea să crească, întrucât începând cu data de 25 mai, cei care administrează CEDAM vor fi obligaţi să permită clienţilor să îşi şteargă printr-o aplicaţie electronică accesul la datele personale, în cazul în care există „un motiv întemeiat”, scrie a1.ro.

Citeşte şi Istoricul negativ de la Biroul de Credit va putea fi şters. Ce trebuie să faci ca să dispari din evidenţa băncii

Atunci când această lege va intra în vigoare, asiguratorii nu se vor mai putea folosi de sistemul Bonus-Malus (să-i fie pusă o asigurare mai ieftină sau mai scumpă în funcţie de istoricul din trafic), fapt pentru care aceștia ar putea să crească tarifele la asigurare.