VIDEO: Polițist român, bătut de un vârstnic în pijamale. Agentul a fost făcut KO pe holul blocului. Nici nu apucase bine să se prezinte

Caz revoltător în România. Un agent de poliție a fost lovit în plin de un cetățean care i-a deschis ușa de la apartament.

23 nov. 2022, 16:22
VIDEO: Polițist român, bătut de un vârstnic în pijamale. Agentul a fost făcut KO pe holul blocului. Nici nu apucase bine să se prezinte

Videoclipul a fost publicat pe Facebook de Sindicatul Europol.

„De multe ori am auzit opinii de genul: ‘ce mare lucru să intervii la un apel la 112?!’ sau ‘polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează’ sau… Cum ar spune diverși oameni politici, ‘Poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare’.

În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o ‘banală’ intervenție a polițiștilor la un apel 112 unde se reclama ‘scandal în familie’. După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis ușa un bărbat în vârstă. Iar în următoarea fracțiune de secundă, s-a năpustit asupra polițistului fără niciun drept de apel.

Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul: ‘Vârstnic pus la pământ de polițiști’, ‘Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân’ și tot așa.

În profesia noastră un lucru este sigur, știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci, când te mai întorci și dacă te mai întorci”, au notat sindicaliștii.

Așa cum se poate observa în imagini, agentul nici măcar nu a apucat bine să se prezinte și să explice situația, pentru că bărbatul îmbrăcat în pijamale, care a deschis ușa, i-a aplicat angajatului MAI un pumn în față, care l-a pus la pământ.

Toată scena a fost filmată de camera montată pe uniforma polițistului, spre ghinionul infractorului.

 

Internauții, revoltați și amuzați

 

În replică, unii internauți au criticat derapajul cetățeanului. Alții s-au prăpădit de râs la adresa agentului.

„Vă susțin, DAAAR, de ce colegul nu era pregătit pentru ORICE? Ca doar s-au dus la un scandal. Asta arată lipsa de profesionalism a polițistilor.

În Germania am asistat, pe stradă, la un dialog banal între două polițiste si un adolescent. La un moment dat, brusc, adolescentul a vrut să o atace pe una din polițiste. N-a apucat, pentru că ambele polițiste, în secunda doi, l-au pus la pământ și l-au încătușat pe acel tânăr”, a notat un internaut.

„Acest nemernic care lovește polițistul era făcut sită peste ocean, adică în patria democrației, SUA. La noi, organele de ordine sunt victimele unor nemernici care fac ce vor în țara asta. Trebuie schimbat urgent statutul polițistului”, a notat un alt român.

„Partea a doua există?”, a glumit un alt utilizator al rețelei sociale.

„Ultraj, poliția avea tot dreptul să-l imobilizeze și să-l rețină pentru 24 de ore, întocmindu-i dosar penal”, a scris un cetățean.

Un alt internaut susține că autorul agresiunii a murit în penitenciar, în această primăvară. Filmarea ar fi, de fapt, din 2019.