Vioria Dăncilă anunţă că PSD va contesta votul din diaspora. Care este motivul invocat de social-democraţi

Publicat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 19:43 // Actualizat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 19:43 // Sursa: romaniatv.net

Viorica Dăncilă a declarat vineri că PSD va contesta vostul din diaspora, după ce AEP a anunţat că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie.

Foto: gov.ro

"Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu ştim cine va intra în turul doi, eu cred că trebuie dată dovadă de mai multă transparenţă şi cred că să trimiţi două buletine odată cu toţii candidaţii şi pentru turul unu şi pentru turul doi nu este un lucru bun", a precizat Viorica Dăncilă.

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Anamaria Revnic-Călugăriţa, a anunţat că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie.

"Au fost primite şi înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul doi, ele vor fi desigilate abia în seara zilei de 24 noiembrie, după ora 21,00. În cazul în care pe buletinul de vot opţiunea pe care a selectat-o alegătorul nu se regăseşte în turul doi, adică candidatul selectat nu se regăseşte între cei doi candidaţi care participă la turul al doilea, votul va fi anulat, este considerat nul", a spus Revnic-Călugăriţa.

"Nu ar fi fost timp fizic ca ele să fie expediate abia după ce Curtea Constituţională ar fi validat rezultatul alegerilor şi s-ar fi stabilit lista cu cei doi candidaţi care să participe, prin urmare ele au fost trimise anticipat, buletinul de vot a avut exact acelaşi format, iar alegătorii ar fi trebuit să aştepte până la turul al doilea să-şi exprime opţiunea de vot şi să expedieze plicul abia după ce ar fi aflat care sunt cei doi candidaţi care merg mai departe", a explicat purtătorul de cuvânt al AEP.

2.000 de români au votat prin corespondenţă şi pentru turul al doilea. Ce se întâmplă cu votul lor

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Viorica Dăncilă vot diaspora
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 nov 10:32
Răspunde | Votează email 0 email
NAE
Cine sa dea dovada de cinst si corectitudine dna PM, cirtitele securiste ale lui Iohanescu?Ghinion dna vorba unui scriitor celebru inca in fonctie!!!
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H