Voicu, despre graţierea pedepselor: Acest proiect nu este făcut pentru Năstase VIDEO

Deputatul PSD Mădălin Voicu a comentat iniţiativa legislativă, depusă miercuri la Parlament, conform căreia toţi cei care execută o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani, dar nu reprezintă un pericol pentru societate, ar putea fi graţiaţi, spunând că "acest proiect nu este făcut pentru Adrian Năstase".

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 11:10
Voicu, despre graţierea pedepselor: Acest proiect nu este făcut pentru Năstase VIDEO

Proiectul de lege intitulat „Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse” a fost iniţiat de către deputatul PSD Mădălin Voicu şi de către preşedintele Comisiei de abuzuri, Nicolae Păun.

Conform proiectului, condamnaţii care ispăşesc o pedeapsă de până la 6 ani ar putea fi graţiaţi. Graţierea s-ar putea oferi dacă respectivii condamnaţi nu reprezintă un pericol pentru societate. Fostul premier Adrian Năstase ar putea fi unul dintre cei care ar putea fi graţiat.

Potrivit iniţiatorilor, ar fi vorba despre aproximativ 50.000 de persoane afectate.

„Dorinţa de a graţia, amnistia persoane care au comis pedepse care se înscriu undeva la un cuantum de 2 ani, până în 3 ani pentru fapta comisă, să fie mai uşor să îi graţiezi sau să îi amnistiezi. În cazul în care acest proiect va fi adoptat şi votat, se încadrează toţi cei care sunt în situaţia şi a lui Adrian Năstase. Dacă ma bănuie cineva, nu mai pot, mă ia cu transpiraţie şi cad jos din picioare, ce să zic. În primul rând, lumea ştie, acest proiect nu este făcut pentru Adrian Năstase”, a declarat deputatul PSD Mădălin Voicu,