Vor fi 10 zile de doliu naţional. Protocolul pentru moartea şi înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, stabilit

Mai multi ministri britanici au luat parte la un exercitiu in care s-a stabilit care este protocolul pentru moartea si ceremonia de inmormantare a Reginei Elisabeta a II-a.

02 iul. 2018, 11:58
Vor fi 10 zile de doliu naţional. Protocolul pentru moartea şi înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, stabilit

Ministrii Coroanei si personalul de la Palatul Regal au detaliat modul in care se vor desfasura cele 10 zile de doliu national, dupa moartea reginei Elisabeta a II-a, scrie stirilekanald.ro. Exercitiul „Castle Dove” a fost pregatit intr-o sedinta prezidata joi de Cancelarul Ducatului din Lancaster, David Lidngton si este pentru prima data cand s-a convocat o astfel de adunare.

Citeşte şi Prinţul Philip a împlinit 97 de ani. Regina Elisabeta a II-a a sărbătorit sâmbătă 92 de ani

O sursa apropiata ministrilor a declarat pentu The Sunday Times ca „este pentru prima data cand mai multi ministri s-au adunat in aceeasi incapere pentru a pune la punct detaliile legate de moartea monarhului”. Un alt oficial a declarat ca „aceasta masura a fost luata avand in vedere varsta inaintata a reginei Elisabeta”, care in ultima saptamana a lipsit de la un eveniment public din cauza faptului ca nu s-a simtit prea bine, in urma unei interventii chirurgicale suferite recent.

600 de membri ai Consiliului Privat vor pregati incoronarea printului Charles in cele 10 zile de doliu national de dupa moartea reginei.

Se estimeaza ca la Westminster Hall, locul unde va fi depus trupul reginei, vor veni peste un milion de oameni care vor dori sa isi prezinte un ultim omagiu celei mai longevive regine britanice.