Will Smith a dezvăluit că s-a gândit să-și ucidă tatăl abuziv: „L-am văzut lovind-o pe mama în cap până i-a dat sângele. Am fost laș”

Will Smith a făcut mărturisiri cutremurătoare în viitorea sa biografie, unde relatează un episod de când avea doar nouă ani, când tatăl său a bătut-o cu bestialitate pe mama actorului.

04 nov. 2021, 11:52
Will Smith a dezvăluit că s-a gândit să-și ucidă tatăl abuziv: „L-am văzut lovind-o pe mama în cap până i-a dat sângele. Am fost laș”

Will Smith a dezvăluit că a contemplat odată uciderea tatălui său pentru a răzbuna abuzurile pe care le-a comis împotriva mamei lui când era copil.

„Tatăl meu era violent dar în același timp venea la fiecare meci, piesă de teatru și recital. Era un alcoolic dar era treaz la fiecare premieră a unuia din filmele mele”, scrie actorul în viitoarea sa carte autobiografică „Will”, o copie a acesteia fiind obținută de revista People.

Will Smith relatează apoi un moment violent între mama și tatăl său la care a fost martor și despre care spune că l-a bântuit timp de ani de zile.

Doliu în lumea muzicii din SUA. Will Smith, în doliu după moartea unui artist celebru

„Când aveam 9 ani l-am văzut pe tatăl meu lovind-o în cap pe mama atât de tare încât s-a prăbușit la podea. Am văzut-o scuipând sânge. Acel moment din acel dormitor m-a definit cine sunt ca persoană probabil mai mult decât oricare alt moment din viața mea”, afirmă acesta.

„Tot ce am făcut de atunci – premiile și laudele, faima și atenția, personajele și râsetele – au fost o serie subtilă de scuze față de mama mea pentru lipsa mea de acțiune din acea zi. Că am eșuat în acea zi. Că nu l-am înfruntat pe tatăl meu. Că am fost un laș”, continuă actorul.

„Un întuneric a început să crească în mine”

Smith relatează că a jurat față de sine să o răzbune pe mama sa într-o zi. Iar acel jurământ aproape s-a materializat când, decenii mai târziu, actorul îl îngrijea pe tatăl său bolnav de cancer.

„Într-o noapte, în timp ce îl duceam cu grijă în scaunul de rotile din dormitorul său către baie, un întuneric a început să crească în mine…M-am oprit la capătul scărilor. L-aș putea împinge în jos și aș putea scăpa basma curată cu ușurință”, povestește Will Smith.

Care este cel mai mare salariu de la Hollywood. Clasamentul care-i face de râs pe câștigătorii premiului Oscar

„Însă deceniile de durere, furie și resentimente s-au stins apoi încet, am dat din cap și l-am dus pe Tăticul la baie”, spune actorul american.

El mai afirmă că și-a canalizat furia înspre o altă perspectivă:

„Nu poți primi nimic din lumea materială care să îți ofere liniște interioară sau împlinire. În cele din urmă nu contează câtuși de puțin cât de bine te-au iubit oamenii – vei obține ‘zâmbetul’ doar pe baza a cât de bine i-ai iubit tu”.

Părinții lui Will Smith au divorțat în 2000 și tatăl actorului a murit în 2016.