Armata instalează un spital modular la Constanta. Echipamentul cumpărat din Olanda a ajuns in tara

Un convoi de autocamione care transportă Spitalul Modular de Izolare și Tratament achiziționat din Olanda de Direcția medicală a Minsiterului Apărării Naționale a intrat în România prin PTF Nădlac.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 11:32

Spitalul Modular de Izolare și Tratamenr va funcționa ca o secție extinsă de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța. Acesta va fi amplasat pe stadionul ”Portul” din Constanța.

”Această capabilitate medicală militară va fi instalată de structuri din MApN în campusul militar ce va fi amplasat pe terenul stadionului „Portul” din Constanța”,  a transmis MApN.

Citește și:Armata a început construirea un spital. În 5 zile va trata cazurile uşoare şi medii de coronavirus

Operațiunile de pregătire a campusului sunt realizate cu sprijinul militarilor din Statul Major al Forțelor Navale, Statul Major al Forțelor Terestre, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Comandamentul Logistic Întrunit și Direcția medicală a MApN.
 
De asemenea, Primarul general Gabriela Firea a anunţat joi că Primăria Capitalei a finalizat construirea sistemului de iluminat pentru spitalul ridicat de Armată în incinta Institutului „Ana Aslan” din Otopeni.
 
Montarea celor 38 de stâlpi, precum şi a tuturor instalaţiilor electrice, a durat cinci zile. Gabriela Firea a precizat că Primaria Capitalei, prin Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti, s-a implicat în proiectul construirii noului Spital Militar Mobil ROL 2, amplasat în incinta Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni.

Lucrările la sistemul de iluminat al noul Spital Militar Mobil au început pe 21 martie şi este estimat ca acesta să devină funcţional joi, 26 martie.