Atenţie la vacanţele în Grecia! Toţi pasagerii unui zbor internaţional care a aterizat la Atena au fost băgaţi în carantină

Toţi cei 91 de pasageri ai unei curse internaţionale Doha - Atena au fost plasaţi în carantină pe teritoriul Greciei după ce 12 dintre ei au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus la sosirea pe aeroportul Eleftherios Venizelos. Grecia anunţase marţi suspendarea zborurilor spre şi din Qatar până la 15 iunie, după ce a depistat mai multe cazuri de noul coronavirus într-un zbor între Doha şi Atena.

04 iun. 2020, 10:38
Atenţie la vacanţele în Grecia! Toţi pasagerii unui zbor internaţional care a aterizat la Atena au fost băgaţi în carantină

Printre persoanele testate pozitiv se află nouă cetăţeni pakistanezi care locuiesc în Grecia, doi greci care trăiesc în Australia şi un membru al unei familii greco-japoneze. Pe lângă aceştia, şi ceilalţi 79 de pasageri în avion vor fi plasate în carantină într-un hotel, timp de două săptămâni cei infectaţi cu Covid-19 şi şapte zile cei neinfectaţi, după cum anunţă presa elenă, preluată de The Guardian.

După o ieşire graduală din izolare de la 4 mai, sezonul turistic începe oficial pe 15 iunie în Grecia, odată cu redeschiderea hotelurilor sezoniere şi reluarea a numeroase zboruri internaţionale provenind din regiunile cele mai puţin afectate de pandemie. Grecia a anunţat vineri deschiderea aeroporturilor din Atena şi Salonic pentru turişti din 29 de ţări, între care 15 din Uniunea Europeană, începând cu 15 iunie. Între 15 şi 30 iunie, avioanele nu vor putea ateriza decât în cele două oraşe. Celelalte aeroporturi regionale şi cele de pe insulele greceşti nu vor fi redeschise decât pe 1 iulie.

Citeşte şi Nelu Tătaru îl contrazice pe ministrul Economiei: „Românii care se întorc din Grecia şi Bulgaria încă nu scapă de izolare”

Industria turismului reprezintă circa 20% din PIB-ul Greciei. Mai puţin afectată decât partenerii săi europeni de pandemie, Grecia, care numără 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 180 de morţi şi circa 3.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Ministerul grec al Sănătăţii a indicat mai devreme marţi că a început, pe bază de voluntariat, teste de depistare a anticorpilor asupra personalului spitalelor şi centrelor de sănătate.

Grecia a anunţat în mai că a achiziţionat 200.000 de teste pentru depistarea COVID-19 de la gigantul farmaceutic american Abbott.