Coronavirus în lume: India depăşeşte cinci milioane de cazuri. Suedia, cele mai puţine cazuri zilnice în ultima jumătate de an

India depăşeşte cinci milioane de cazuri, Suedia înregistrează cele mai puţine cazuri zilnice în ultima jumătate de an, Germania se aşteaptă la un vaccin disponibil pe scară largă abia la jumătatea anului 2021, iar spitalele din Bordeaux şi Marsilia sunt aproape de colaps. Aşa ar putea fi rezumată pandemia în acest moment, notează Mediafax.

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 11:46
Coronavirus în lume: India depăşeşte cinci milioane de cazuri. Suedia, cele mai puţine cazuri zilnice în ultima jumătate de an

Potrivit raportărilor naţionale, India a depăşit pragul de cinci milioane de persoane infectate cu noul coronavirus. În momentul de faţă, India de află pe locul al doilea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19. Până în acest moment, India a înregistrat peste 80.000 de decese.

În ce priveşte Suedia, ţara în care autorităţile au luat cele mai puţine măsuri de limitare a răspândirii noului virus, totalul cazurilor noi în ultimele două săptămâni este de 22,2 la 100.000 de locuitori, faţă de 279 în Spania, 158,5 în Franţa, 118 în Republica Cehă, 77 în Belgia şi 59 în Marea Britanie, ţări care au impus măsuri drastice de limitare a răspândirii virusului.

Suedia are, de asemenea, mai puţine infecţii zilnice noi decât Norvegia şi Danemarca, vecinii săi nordici. Treisprezece pacienţi cu Covid-19 sunt în terapie intensivă în spitalele suedeze, iar media de şapte zile a deceselor este zero.

Citeşte şi OMS revine în privinţa salutului: „Nu vă atingeţi cotul, este periculos”

Suedia a închis şcolile pentru cei peste 16 ani, dar a menţinut deschise cele pentru elevii mai mici. În prezent, şcolile şi universităţile sunt deschise. 

Autorităţile din Germania se aşteaptă ca vaccinul produs în această ţară să fie disponibil pe piaţă abia la jumătatea anului 2021. Vaccinarea va fi voluntară, cu toate acestea ”pentru a obţine imunitatea colectivă, între 55 şi 65% din populaţie va trebui să fie vaccinată”, a precizat ministrul Sănătăţii din Germania. 

Autorităţile din Bordeaux şi Marsilia au anunţat reintroducerea de noi măsuri restrictive pentru a limita creşterea numărului de cazuri. Şi asta întrucât spitalele din cele două regiuni sunt aproape de colaps. 

„Răspândirea virusul s-a accentuat în ciuda obligaţiei de a purta o mască introdusă la începutul acestei veri. Trebuie să luăm măsuri pentru a ne asigura că serviciile de sănătate pot face faţă„, a declarat Christophe Mirmand, cel mai înalt oficial al guvernului din regiunea Marsilia.

Citeste si OMS avertizează că în octombrie şi noiembrie epidemia va fi mai gravă în Europa

Prognoză pesimistă a OMS: Numărul de decese va creşte semnificativ în octombrie şi noiembrie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a prognozat o creştere alarmantă a numărului de decese zilnice din cauza noului coronavirus în Europa, în octombrie şi noiembrie, a declarat luni şefului filialei europene a organizaţiei. 

Situaţia se va înrăutăţi. În octombrie, noiembrie, vom vedea o mortalitate mai mare” a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, deoarece continentul se confruntă în prezent cu un val de cazuri, deşi numărul deceselor a rămas relativ stabil.