Cutremur cu magnitudine 5.7, epicentrul a fost localizat la doar 13 km adâncime

Un cutremur moderat s-a înregistrat duminică după amiază în sudul Iranului, fără ca autorităţile să fi raportat victime, potrivit AFP, anunță AGERPRES. Potrivit Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), magnitudinea acestui seism a fost de 5,7 grade.

16 feb. 2020, 18:44
Cutremur cu magnitudine 5.7, epicentrul a fost localizat la doar 13 km adâncime

În ziua de 16 Februarie 2020, la ora 14:30:47 (ora locală a României), s-a produs în SOUTHERN IRAN un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.7, la adâncimea de 10km.

Epicentrul seismului, care s-a produs la 16:00 ora locală (12:30 GMT), a fost localizat la 13 km adâncime, în Golf, între continent şi insula Qeshm, la 49 km de portul Bandar Abbas (sud), potrivit Institutului de geofizică al Universităţii din Teheran.

Un purtător de cuvânt al Serviciului naţional de ajutorare iranian a declarat AFP că au fost trimise echipe în regiune pentru a evalua pagubele şi a aduce ajutor posibilelor victime.

Situat la confluenţa mai multor plăci tectonice şi traversat de mai multe falii, Iranul se află într-o zonă cu o activitate seismică intensă.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate – Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul ‘Executorii’

În ultimul cutremur major, cu magnitudinea de 7,3, produs în noiembrie 2017 în provincia Kermanshah (vest) au murit 620 de persoane.