Daniel Zamfir către Violeta Vijulie: „Aveţi o uşurinţă în a minţi oamenii incredibilă”

Discuţiile contradictorii dintre Violeta Vijulie şi Daniel Zamfir de la Antena 3 de vineri seara au făcut senzaţie.

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 18:34
Daniel Zamfir către Violeta Vijulie:  „Aveţi o  uşurinţă în a minţi oamenii incredibilă”

Daniel Zamfir s-a închinat la afirmațiile Violetei Vijulie. „O cruce n-o să vă salveze” a fost replica liberalei.

„Toți criticii PNL sau ai d-lui Cîțu- cum că nu cresc pensiile de la 1 septembrie- amuțeau. Amuțeau! Ce să mai zică, dacă ar fi spus dânsul „da”?” a întrebat Răzvan Dumitrescu, în emisunea „Subiectiv”, de la Antena 3, referindu-se la lipsa răspunsului ministrului de Finanțe cu privire la creșterea pensiilor în acord cu legea în vigoare, respectiv cu 40% de la 1 septembrie 2020.

„Sunteți ostentativ” a venit replica Violetei Vijulie, de la PNL, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Liberala a continuat: „Sunteți obișnuiți aici cu Guvernul PSD care, timp de trei ani, a făcut abuz de putere și încercați să transformați această idee…”.

„A făcut abuz de putere majorând pensiile și salariile?” a întrebat realizatorul Antena 3, Răzvan Dumitrescu.

„Nu, puterea de cumpărare a românilor a scăzut pe vremea PSD și românii au…” a continuat Vijulie.

„Nu puteți să vorbiți prostiile asta, îmi cer scuze” a intervenit și senatorul Daniel Zamfir, trecut la PSD.

„Românii au trăit mult mai rău” a susținut Vijulie.

„Vorbiți prostii” i-a replicat senatorul PSD.

„Și dvs. încercați să faceți acest transfer asupra Guvernului Orban” a continuat argumentarea Vijulie.

Întrebată despre datele care dovedesc scăderea puterii de cumpărare, Vijulie a răspuns că „chiar a scăzut, dar și deficitul a fost extraordinar de mare, noi am reușit să-l menținem la 4,1%”. Şi a mai spus că toţi românii au resimţit scăderea puterii de cumpărare.

„Având în vedere că nivelul investițiilor din vremea PSD a fost cel mai mic din toată istoria României…” a continuat Vijulie, fără a ști cu cât a scăzut: „nu pot să vă spun cifra, însă românii au simțit în buzunarul lor și ei trebuie să știe că aceste lucruri le-au fost făcute de către guvernarea PSD, dezastruoasă. Dacă nu veneam noi pe ultima sută de metri a anului trecut la guvernare, n-am fi avut nici bani de pensii pentru ultimele luni, nici bani de salarii, concediile medicale nu mai fuseseră plătite de câteva luni”.

„Doamne ferește! Doamne” a spus Daniel Zamfir, închinându-se. „Să știți că o cruce n-o să vă salveze de cetățenii care simt în buzunarul lor” i-a spus Violeta Vijulie.

Senatorul PSD i-a mai spus: „Aveți o ușurință în a minți oamenii incredibilă”. „Mă jigniți grav” a afirmat Vijulie. Liberala a mai spus că ea n-a făcut atacuri la persoană.

Citeşte şi: Economica.net: Daniel Zamfir, şef peste ASF, arbitrul pensiilor, asigurărilor şi Bursei