INCREDIBIL: Măştile oferite gratis de guvern zac nefolosite în depozite

Măștile cumpărate de statul român și oferite gratis celor cu venituri mici stau în depozite. Legea spune că pot primi măști gratuite beneficiarii de ajutor social, de alocație pentru susținerea familiei, oamenii cu pensie de până la o mie de lei şi persoanele cu handicap.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 13:04
INCREDIBIL: Măştile oferite gratis de guvern zac nefolosite în depozite

În Brașov și Târgu Jiu direcțiile de asistență socială nu au găsit soluții pentru a împărți măștile, iar beneficiarii de drept nu s-au dus nici ei să le ridice, așa că materialele de protecție zac în depozite, în vreme ce autoritățile introduc noi restricții și numărul cazurilor de infectări crește.

„Unii au refuzat. Am fost cumva în perioada de campanie electorală și mulți au considerat că se datorează acest pachet cu măști ca fiind din partea unui partid politic”, a declarat Mariana Topoliceanu, director Direcția de Asistență Socială Brașov, potrivit Observator.net.

„Înainte de a implementa acest act normativ, păreau că ar fi foarte interesaţi. Chiar aveam multe telefoane şi foarte mulţi cetăţeni care s-au prezentat la sediu”, a completat Elena Zamfir, Direcţia de Protecţie Socială Târgu Jiu.

Citeşte şi: Un jandarm de 43 de ani a murit în urma infectării cu noul coronavirus. Nu credea în Covid