Modelul de declaraţie pe proprie răspundere, necesară pentru a putea ieşi din casă, a fost actualizat. DESCARCĂ document

Guvernul a anunțat, joi, actualizarea modelului de declarației pe proprie răspundere, care a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 11:10
Modelul de declaraţie pe proprie răspundere, necesară pentru a putea ieşi din casă, a fost actualizat. DESCARCĂ document

Redăm anunţul făcut de Grupul de Comunicare Strategică:

”Vă semnalăm actualizarea MODELULUI declaraţiei pe proprie răspundere, accesibil pe pagina stirioficiale.ro, care a fost simplificat în privinţa datelor care necesită a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea şi semnătura olografă a titularului.

De asemenea, documentul poate fi tipărit şi completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, reamintim faptul că declaraţia pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei pe proprie răspundere pus la dispoziţie.

Citeşte şi: Grupul de Comunicare Strategică, Marcel Vela: „Persoanele peste 65 de ani pot ieşi doar între orele 11-13”

Precizăm faptul că orice alte iniţiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale.

În privinţa prezentării declaraţiei pe proprie răspundere/adeverinţei eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanţa Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menţionat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declaraţia pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinţa angajator).

Citeşte şi: DOCUMENTUL pe care trebuie neapărat să-l ai la tine în afară de adeverinţă sau declaraţia pe propria răspundere

Persoana va prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”.