Reacţia PSD după ce Florin Cîţu a anunţat că România intră în procedura de deficit excesiv: „A băgat economia în şanţ”

PSD îl acuză pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, că a făcut "dezmăţ din banul public", după ce Comisia Europeană a declanşat oficial procedura de deficit excesiv pentru România. Mai mult, social democraţii susţin că PNL este "gata să-și dărâme propriul guvern" şi că "vrea cu disperare alegeri înainte de venirea austerității".

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 18:34
Reacţia PSD după ce Florin Cîţu a anunţat că România intră în procedura de deficit excesiv: „A băgat economia în şanţ”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că România a intrat în procedura de deficit excesiv, menţionând că guvernările PSD nu au ţinut cont de avertismetele Comisiei Europene. În replică, PSD îl acuză pe ministrul liberal că a făcut „cheltuieli bugetare nejustificate”.

„Culmea tupeului! După ce a băgat economia în șanț, ministrul Cîțu se vaită că vine Comisia Europeană să-l amendeze?!! Domnule ministru, în ultimele două luni, când ați făcut dezmăț în banul public prin cheltuieli bugetare nejustificate de 9,5 miliarde lei (0,9% din PIB) nu v-ați gândit la deficit? Când ați plătit 1,5 miliarde de lei bani publici pe plasme și jeep-uri, deficitul unde era? Când v-ați grăbit să aruncați 0,9 miliarde lei în conturile fraţilor Micula iar ați uitat că există și deficit?”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a PSD.

 

Mai mult, social democraţii susţin că „trei luni au fost suficiente pentru a vedea de ce este în stare #PNL la guvernare!”

„#Deficit excesiv, dezmăț la cheltuieli publice, scăderea veniturilor, #împrumuturi de 4 ori mai mari, înghețarea calendarului de creșteri de pensii și salarii, creșterea ROBOR, #inflație, încetinirea creșterii economice. În lipsa măsurilor de stimulare, industria se prăbușește, iar agricultura, lovită de o iarnă atipică, nu primește niciun sprijin guvernamental. Economia este în cădere. Urmează inevitabil #austeritatea. De aceea fug de guvernare ca dracu’ de tămâie! Sunt gata să-și dărâme propriul guvern! Vor cu disperare alegeri înainte de venirea austerității!”, au menţionat reprezentanţii PSD.

Citeşte şi: Comisia Europeană a declanşat oficial procedura de deficit excesiv pentru România. Cîţu: „Nu avem cum să evităm această procedură”