Un bărbat a murit la spitalul din Constanţa unde o altă femeie a decedat după ce a aşteptat 16 ore la urgenţă

Un bărbat din Constanța a povestit pentru publicația locală InfoSud-Est cum tatăl său a murit în toamna anului 2019 la același spital, după ce a așteptat ore în șir pe hol la Urgențe până să fie consultat.

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 14:12
Un bărbat a murit la spitalul din Constanţa unde o altă femeie a decedat după ce a aşteptat 16 ore la urgenţă

Bărbatul decedat, în vârstă de 70 de ani, era în stare gravă, dar personalul medical i-a reproşat că nu are nimic şi că a venit degeaba, deşi fusese încadrat la „cod verde”, ceea ce presupune, conform legii, că trebuie consultat în maximum 60 de minute. Ca şi femeia decedată de curând în acelaşi spital, bărbatul suferea de pneumonie.

Ştefan Ochiuleţ a apelat serviciul 112 în jurul orei 17:00, pe 26 septembrie 2019, după ce începuse să simtă dureri puternice în piept şi picioare. Odată ajuns la spital, acesta a fost lăsat 3 ore pe targă în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe, timp în care doar i-a fost completată fişa medicală şi i s-a spus de mai multe ori să aştepte liniştit pentru a fi consultat, deşi starea i se agrava vizibil.

După încă câteva ore de aşteptare în van, bătrânul şi-a sunat fiul, care a ajuns la spital şi a încercat să explice personalului medical că protocolul fusese încălcat grav, dar i s-a răspuns că se face schimb de tură şi trebuie să aştepte. După 30 de ore petrecute în spital, fără vreo îmbunătăţire, fiul şi-a mutat părintele la Spitalul Militar Constanţa, unde i s-a spus că starea tatălui este gravă, dar ar trebui mutat înapoi la Spitalul Judeţean, unde dotările sunt superioare.

Bătrânul a fost transportat din nou la Spitalul Judeţean Constanţa, dar a primit acelaşi tratament, fiind obligat să aştepte încă câteva ore, până să îi fie administrat tratament medicamentos. Fiul său şi sora acestuia au fost sfătuiţi să meargă acasă, ceea ce au şi făcut, dar a doua zi, când s-au întors, au aflat că tatăl lor abia murise „din cazua unor complicaţii”.

Mihai Ochiuleţ, fiul bărbatului decedat, spune că nu vrea să renunţe până nu se face dreptate, dar nu cunoaşte procedurile şi paşii de urmat prin hăţişul birocratic, conform Info-sud-est.ro

Citeşte şi: Nepoata infractorului din Iaşi, Passaris, săltată de poliţişti după ce i-au găsit acasă bijuteriile furate de unchiul ei