Zeci de bătrâni din aziluri riscă să ajungă în stradă, în prag de sărbători

În prag de sărbători, zeci de bătrâni din cămine riscă să ajungă în stradă. Este vorba despre acele cămine înfiinţate, pe vremea Guvernului Boc, în spitalele care au fost desfiinţate pentru că autorităţil locale nu aveau bani pentru susţinerea lor. Acum, şi aceste cămine riscă să fie închise, deoarece actul normativ prin care era finanţat programul nu a mai fost prelungit.

22 dec. 2015, 18:53
Zeci de bătrâni din aziluri riscă să ajungă în stradă, în prag de sărbători

19 cămine pentru bătrâni, cu 966 de paturi, înfiinţate pe vremea Guvernului Boc, sunt într-o situaţie dramatică, potrivit România TV. Autorităţile locale au rămas fără bani pentru susţinerea azilurilor şi s-au adresat Ministerului Muncii pentru a solicita prelungirea programului care a expirat la 31 octombrie.

Programul nu a mai fost prelungit pentru că, au spus reprezentanţii Ministerului Muncii, acest lucru nu era legal, iar acum sute de bătrâni cu venituri mici sau fără venituri riscă să ajungă în stradă.

Autorităţile locale au spus că după ce fondurile se vor termina, vor fi nevoite să închidă aceste cămine pentru vârstnici. Cei de la Minsterul Muncii au anunţat că vor căuta soluţii pentru finanţarea legală a azilurilor.