SENTINŢA în cazul de la Vaslui: Cei 7 violatori, condamnaţi la ÎNCHISOARE. Pedeapsa maximă: 8 ani şi 4 luni

Cei şapte violatori din Vaslui au primit ani grei de închisoare. Judecătoria Vaslui i-a condamnat, luni, pe cei şapte la închisoare cu executare, pedeapsa minimă fiind de 5 ani şi 8 luni, iar cea maximă de 8 ani şi 4 luni de închisoare. Totodată, magistraţii au decis ca violatorii să fie duşi în arest preventiv. 

17 aug. 2015, 05:41
SENTINŢA în cazul de la Vaslui: Cei 7 violatori, condamnaţi la ÎNCHISOARE. Pedeapsa maximă: 8 ani şi 4 luni

UPDATE 16.00 Toți cei șapte tineri din Văleni, în cazul cărora Judecătoria Vaslui a decis, luni, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura executorie a arestării preventive pe o durată de 30 de zile, au fost ridicați de polițiști de la domiciliile lor și duși în arest.

UPDATE 15.00 Cei şapte tineri sunt ridicaţi de poliţişti.

UPDATE 14.45 Cei şapte tineri din Văleni, Vaslui, vor fi ridicaţi de poliţişti şi duşi în arest, potrivit deciziei instanţei. 

UPDATE 14.04.  udecătoria Vaslui l-a condamnat pe Silviu Burada, cel care a luat-o în mașină pe victimă, la 8 ani şi 4 luni de închisoare, iar pe trei dintre inculpaţi la 7 ani de închisoare.

Instanţa a mai dispus condamnarea la 5 ani şi 8 luni de închisoare în cazul celorlaţi trei tineri acuzati de viol şi lipsire de libertate, respectiv Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surlac.

Prin aceeaşi decizie, judecătorul a dispus mandate de arestare preventivă pe numelele tuturor celor şapte tineri condamnaţi în acest dosar. Decizia în acest sens este executorie şi astfel că cei şapte tineri urmează să fie arestaţi.

De asemenea, acestora le-au fost interzise unele drepturi civile pe o durată de doi ani.

Cei şapte trebuie să achite tinerei daune morale de 50.000 de lei, dacă decizia va rămâne definitivă. Sentinţa dată de Judecătaria Vaslui poate fi contestată cu apel.

SENTINŢELE:

– Burada Silviu: condamnat la 7 ani de închisoare, plus un un spor de 1 an şi 4 luni de închisoare. Total pedeapsă: 8 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

– Burlacu Paul Andrei: condamnat la 6 ani de închisoare, spor de un an de închisoare. Total: 7 ani de închisoare  cu executare.

Silviu Avădaniei: 6 ani de închisoare, plus un spor de 1 an. Pedeapsa totală: 7 ani de inchisoare  cu executare.

– Bolboceanu Petrică Ionuţ: 6 ani de închisoare, plus un an. Total: 7 ani de închisoare  cu executare.

– Boicu Ionuţ: 5 ani şi 8 luni de închisoare  cu executare.

– Rotaru Alin Dumitru: 5 ani şi 8 luni de închisoare  cu executare.

– Surlac Ioan: 5 ani şi 8 luni de închisoare  cu executare.

UPDATE 14.00 Cei şapte violatori îşi află sentinţa. Cei şapte nu sunt prezenţi la proces.

UPDATE: Chiar dacă pronunţarea s-a anunţat pentru ora 14:00, în faţa Judecătoriei Vaslui s-au adunat deja zeci de vasluieni, curioşi să afle ce sentinţa vor primi cei şapte tineri din Valeni, acuzaţi de viol şi lipsire de libertate. Emoţii azi şi pentru violatori, care îşi asteaptă sentinţa, dar si pentru victima, care tot azi susţine prima proba a Bacalaureatului din toamnă, proba orală la limba şi literatura română.

Zi de foc pentru cei şapte violatori. La ora 14.00 ei vor afla sentinţa. Este foarte posibil ca cei şapte indivizi să fie ridicaţi de poliţişti, dacă instanţa va ţine cont de propunerea procurorului de caz care a solicitat arestare de îndată a celor şapte violatori.

Citeşte şi DETALII despre procesul violatorilor din Vaslui. Cine este judecătoarea care decide soarta celor şapte tineri

De asemenea, procurorul a cerut pentru ei pedeapsa maximă, şi anume 12 ani de închisoare pentru viol în grup, în formă agravantă, la care se adaugă o treime din pedeapsa prevăzută pentru lipsire de libertate, adică o treime din şapte ani.

Cei şapte tineri au fost înfundaţi de un prieten care a fost martor la orgie, dar nu a participat. Acesta le-a povestit anchetatorilor în faza de cercetare penală că el a stat lângă maşină şi a vorbit la telefon, a refuzat să participe la viol, dar a văzut tot.

El spune că fapta a fost premeditată, pentru că cel care a luat-o cu maşina i-a sunat încă din cursul zilei pe prietenii săi şi i-a invitat spre seară la orgia sexuală.

Citeşte şi Un martor al violului de la Vaslui face dezvăluiri. Mărturia sa e decisivă în pronunţarea sentinţelor