Salonul Auto de la Paris 2016. Cum arată viitorul auto. Maşinile electrice din cadrul evenimentului GALERIE FOTO

Producătorii s-au întrecut anul acesta pentru a prezenta cele mai îndrăznețe modele și concepte de autoturisme electrice, care promit o autonomie de până la 500 de kilometri pe un singur plin de la priză ori puterea unui supercar în kW. De la motoare pe bază de hidrogen, până la concepte futuriste și hibride care tremură de cai putere, toate aceastea au trecut pragul Salonului Auto, relatează News.ro la Paris.

30 sept. 2016, 07:37

În timp ce unii producători auto au investit serios pentru a scoate pe piață autoturisme electrice accesibile și revoluționare, alții s-au mulțumit să aducă la cea mai mare expoziție auto europeană modele ceva mai prietenoase cu mediul înconjurător, în lumina ultimelor scandaluri legate de emisile produse de motoarele clasice, scrie news.ro.

Citeşte şi Salonul auto de la Paris: Mai puţini bolizi de lux şi mai multe maşini ecologice FOTO

Volkswagen a lansat un obiectiv îndrăzneț, iar la doar un an după explozia scandalului Dieselgate, producătorul auto german își propune să vândă un milion de mașini electrice până în 2025, deși amenzile usturătoare pentru falsificarea emisiilor nu au ajuns încă la poștă.

Primul model futurist promis de producătorul german este Volkswagen I.D Concept, care ascunde sub capotă un motor electric de 125 kW, adică echivalentul a 170 CP. Autonomia totală a conceptului este undeva între 400 și 600 de kilometri cu o singură încărcare a prizei, însă versiunea de serie este așteptată abia în 2020.

Citeşte şi Primele imagini cu noile Dacia cu facelift de la Salonul Auto de la Paris FOTO

Design-ul conceptului electric se bazează pe un exterior remarcabil, cu linii clare și colțuri ascuțite. Partea frontală a autoturismului adună cel mai mare interes, iar în lipsa unui grile de aerisire, producătorul german și-a dotat conceptul cu faruri xenon și modele geometrice.