1.000 de arădeni din satul Nadăş, obligaţi să îşi părăsească locuinţele

Peste 1.000 de arădeni ar putea fi nevoiţi să îşi abandoneze casele. Tribunalul din Arad a respins ultimul recurs al oamenilor din Nadăş, iar decizia este definitivă şi irevocabilă. Lupta sătenilor în justiţie a început în 2006. Atunci, o familie a primit toate pământurile şi pădurile din zonă, în total 8.700 de hectare.

19 sept. 2013, 13:50
1.000 de arădeni din satul Nadăş, obligaţi să îşi părăsească locuinţele

Decizia Tribunalului Arad, definitivă şi irevocabilă, a dat câştig de cauză familiei Colţea. Aceasta a moştenit de la o vecină care a decedat la 93 de ani, 8.700 de hectare de pădure şi de teren extravilan, potrivit România TV.

Locuitorii din Nadeş au solicitat revizuirea sentinţei iniţiale, prin care familia Colţea primea suprafaţa respectivă.

Oamenii au declarat că au depus la dosar documente care arată că în familia Colţea ar fi trebuit să moştenească de la bătrână cele 8.700 de hectare de teren şi că, în realitate, suprafaţa este mai mică decât cea pe care familia a câştigat-o în instanţă.

Avocatul localnicilor aşteaptă motivarea instanţei, pentru a vedea ce alte posibilităţi mai au oamenii. În România este posibil să se apeleze la o cale extraordinară de atac, şi asta doar în condiţiile în care, în motivarea instanţei, vor fi descoperite erori, dacă nu, oamenii se pot adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului.