12 tipuri de DRAGOSTE de care ai parte NUMAI o singură dată în viaţă

În viață, cu toții avem parte de tot felul de experiențe în dragoste. Unii oameni ne fac să simțim lucruri intense, alții ne fac să nu ne putem imagina viața fără ei, iar pentru o mică parte dintre ei, simțim doar o atracție de moment. Sunt 12 tipuri de iubiri buclucașe prin care trecem cu toții, cel puțin o dată în viață, iar fiecare dintre ele ne învață câte ceva, atât despre noi, cât și despre ceilalți.

26 ian. 2017, 09:43
12 tipuri de DRAGOSTE de care ai parte NUMAI o singură dată în viaţă

1. Dragostea cea nouă

Oh, aceast tip de iubire este atât de distractiv! Nici măcar nu realizezi că îl iubești, scrie tasta.ro. Este mai mult un fel de „cum ar fi dacă” sincer, pentru că nu ai recunoaște că ții la persoana respectivă. Nu este un fel de dragoste profundă, e un fel de „Sună-mă înapoi și de data asta ai grijă să nu fii lovit de un camion, mulțumesc”. E genul de iubire care te face să fii un pachet de nervi, dar te și distrează, în același timp. Este un tip de dragoste nefericită pentru că poate fi luată înapoi cu multă ușurință, pe când tu ești al naibii de încrezător că va dura.

Citeşte şi Complimente pe care femeile le pot face bărbaţilor

2. Dragostea de rutină

V-ați întâlnit pentru o vreme și vă iubiți. Este doar un fapt. Există acest confort și siguranță pe care le resimțiți lângă o persoană. Rutina sună a fi un lucru rău, dar nu e neapărat adevărat. Este simplitate. Nu există interogatoriu aici. Nu există nici regula de a-ți ține ascunse sentimentele pentru celălalt, iar asta este extraordinar. Celălalt este acolo pentru tine, și vice-versa. Iar asta este reconfortant.

3. Dragostea dezgustătoare

Este pentru genul acela de persoane care nu se pot abține să nu-și rețină gesturile de afecțiune unul pentru celălalt. Pe scurt, este genul de dragoste care-i caracterizează pe oamenii cărora le strigați, cu jumătate de gură sau în sinea voastră, „Luați-vă o cameră, frate!”.

4. Dragostea oarbă

Iubești ideea acestei persoane. De vrut, o vrei, dar în afară de asta, nu vă leagă nimic. Acest gen de iubire este trecătoare, ca un vârtej provocat de vânt. Sunt atât de multe lucruri la acea persoană pe care le îndrăgești, încât vrei să fii parte din viața lor, dar dincolo de acest strat de suprafață, nu există fundamentul unei relații pentru voi. Iubești gândul de a fi cu acea persoană și vrei să fii cu ea. Dar de îndată ce o ai, îți dai seama că nu însemnați atât de mult unul pentru celălalt așa cum credeați. Acesta este tipul de dragoste care-ți va frânge inima în cel mai simplu mod.

5. Dragoste de prieten

Vrei să iubești acest prieten, amic, dar nu ai ajuns acolo încă. E ca și cum l-ai iubi, dar nu îți place. Vă potriviți unul pentru celălalt, restul vă spun că ați face cuplul perfect, dar e ceva la tine care te împiedică să-l iubești. Tocmai de asta sunteți prieteni. E ok. Vă puteți oferi un sprijin reciproc mai mare decât un iubit ar putea să vi-l ofere vreodată.

6. Dragoste falsă

Vrei ca ea să funcționeze atât de rău. Dar ghici ce? Nu merge. Încerci să-ți forțezi ideea că ești „destul de bun” pentru celălalt și că celălalt este „destul de bun” pentru tine, dar e vorba doar de acel scenariu pe care ți l-a repetat toată lumea în copilărie cu privire la cum ar trebui să fie viața ta amoroasă – trebuie să te îndrăgostești, să te căsătorești, să ai copii, etc. Dar aceasta nu este persoana potrivită pentru tine, oricât de mult ai încerca să te convingi de contrariul.

7. Dragostea cea mare

E cea despre care spui că e „The One and Only”, singura și unica. S-ar putea să treacă un timp îndelungat până să-ți dai seama care este aceea, dar ea există. S-ar putea să fie cu certuri, despărțiri și împăcări, dar la sfârșit, îți dai seama că nimeni nu ți se potrivește mai bine decât el sau ea. Ai da totul pentru el sau ea, iar pentru tine, nu există o altă persoană pe lume care te poate face să te simți la fel.

8. Dragostea la care nu renunți

Sunteți implicați în asta și nu aveți de gând să renunțați. Sunteți parteneri de viață. Chiar dacă această persoană suferă de toxiinfecție alimentară, tot vei vrea să faci sex cu ea (ceva mai târziu, desigur). Treci prin momente dificile în viață (pierderea unui animal, pierderea unui loc de muncă), dar el e încă acolo. Te-ai sprijinit tot timpul de această persoană. Nu îți poți imagina viața fără ea. Mi-ar plăcea să cred că aceasta este dragostea care se va transforma, pe parcurs, în „cea mare”, pentru că poate atinge niveluri de profunzime mult mai mari de atât.

Citeşte şi Top 5 cele mai pasionale zodii. Află dacă eşti printre ele

9. Dragostea tragică

S-a terminat și nu ar fi trebuit să se termine. E dragostea neîmpărtășită. Acest tip de iubire este adânc înrădăcinată în sufletul tău și simți cum durerea încheierii trece prin fiecare venă a ta, dar în cele din urmă, se va vindeca. E posibil să simți mereu chinurile acestei iubiri, dar nu la fel de tare ca înainte. Și tu știi asta. Dragostea voastră nu ar mai fi la fel dacă ar fi să fiți din nou împreună. Și restul lumii știe asta. Indiferent de ceea ce faci sau de cine iubești după aceea, îți vei aminti mereu de această persoană. Poate că într-o altă viață, veți fi împreună.

10. Dragostea părinților tăi

Se poate interpreta în două moduri: 1. e genul acela de iubire a părinților tăi care te iubesc chiar și atunci când o dai în bară, sau 2. genul de iubire pe care părinții tăi și-o poartă unul pentru celălalt. Să vorbim despre acesta din urmă. Dragostea lor nu a fost întotdeauna perfectă. S-au iubit, s-au certat, s-au luptat. Au mai cedat. Dar și-au revenit. Au învățat cum să-i facă față și la 20, și la 30, și la 40 de ani… și continuă să o facă. Iar tu ai asistat la fiecare moment. Ți-au făcut cea mai bună impresie cu privire la ceea ce înseamnă să iubești. Și te-au făcut să-ți dorești ca genul de dragoste pe care îl cauți să fie identic sau asemănător cu al lor. Sau diferit, depinde de tine.

11. Dragostea nesănătoasă

Of, cu toții avem acel fost. Nu te poate avea, așa că te vrea. Când în sfârșit te au, nu te mai vor. Este un cerc vicios. Dar ai grijă, căci știi că poate merge mult mai departe de atât. Înainte să te mai îndrăgostești de o astfel de persoană, adu-ți aminte de trecut. Ați avut parte de o dragoste nouă, de o dragoste de rutină sau orice altceva, dar s-a terminat. Nu se mai poate repeta. De ce? Pentru că sunteți toxici unul pentru celălalt.

12. Dragostea oamenilor bătrâni

Cea mai adorabilă dintre toate, evident. Cine nu s-a uitat lung după doi oameni bătrâni care merg ținându-se de mână în parc? Au trecut prin toate. Au rămas împreună chiar și când au trecut prin momente foarte rele. Au învățat să se ierte și să treacă împreună peste toate. Este o dragoste îndelungată, matură. Ei știu că nu-și doresc pe nimeni altcineva alături, în afară de perechea lor.