17 eleve, otrăvite în mod misterios. O echipă de experţi a fost trimisă la şcoala de fete

17 eleve de la o şcoală de fete din provincia Helmand din sudul Afganistanului au fost otrăvite în mod misterios luni, a afirmat şeful departamentului local pentru educaţie, Daud Shah Safari, citat de agenţia Xinhua.

02 apr. 2018, 13:22
17 eleve, otrăvite în mod misterios. O echipă de experţi a fost trimisă la şcoala de fete

”Un număr de 17 eleve de la o şcoală de fete au fost otrăvite în mod misterios în sala lor de clasă în Lashkar Gah, capitala provinciei Helmand, luni dimineaţa, şi au fost duse la spital”, a declarat Safari pentru agenţia chineză de presă.

Potrivit oficialului afgan, este pentru prima dată când are loc un astfel de incident în această provincie izolată. Elevele afectate au povestit că atunci când au intrat în sala de clasă au simţit un miros de gaz neobişnuit.

Adjunctul şefului poliţiei din provincie, Guli Khan, a confirmat incidentul şi a precizat că o echipă de experţi a fost trimisă la şcoala de fete din Lashkar Gah pentru o anchetă.

Oficialul nu a exclus însă implicarea unor militanţi antiguvernamentali în incident.

Provincia Helmand, unde se cultivă mac, a fost scena unei mişcări de insurgenţă conduse de către talibani şi a unor incidente violente în ultimul deceniu.