28 de directori din cadrul ANAF au fost destituiţi. Află MOTIVUL

28 de directori generali şi directori adjuncţi din cadrul ANAF au fost destituiţi după ce nu au reuşit să ducă la bun sfârşit planul pentru încasarea banilor din impozite ce urmau să ajungă la bugetul de stat. Astfel, ei vor fi transferaţi pe o funcţie mai mică şi mutaţi în alte judeţe.

03 oct. 2013, 12:20
28 de directori din cadrul ANAF au fost destituiţi. Află MOTIVUL

Mai mulţi directori ANAF din judeţele Iaşi, Galaţi, Braşov şi Timişoara au fost concediaţi după ce nu au dus la bun sfârşit planul privind încasarea dărilor către stat. Astfel, cei care au reuşit să încaseze doar 65% au fost destituiţi din funcţie, urmând să fie mutaţi în alte judeţe şi transferaţi pe alte funcţii, mai mici, potrivit România TV.

Citeşte şi ANAF organizează concurs pentru ocuparea a aproape 1.200 de posturi la Direcţia Antifraudă

Astfel, se doreşte o îmbunătăţire a performanţei în cadrul ANAF, Ionel Blănculescu, consilier pe probleme de economie al primului ministru explicând că este vorba de o reorganizare a agenţiei.

Sigur, abilitatea de reorganizare a ANAF presupune un efort deosebit, însă în toată acestă perioadă sistemul de colectare a taxelor trebuie să funcţioneze mai bine decât în trecut. Pe fondul acestei reorganizări necesare a ANAF s-a întâmplat ca unii să fie mai puţin atenţi la activitatea de bază. Şefii lor au luat măsuri în consecinţă care din punctul meu de vedere este raţională. Întotdeauna există oameni mai buni, mai tineri, mai determinaţi să lucreze în sistemul de stat. Criza economică face de aşa natură ca persoane care şi-ar fi dorit să se angajeze în sistemul privat să se angajeze la stat. Contează determinarea de a face ceva. Unii şefi, prea obişnuiţi cu activitatea în ANAF, au început să obosească. Se oferă posibilitatea tinerilor foarte bine pregătiţi să ocupe astfel de poziţii. Nu performezi, ai zburat„, a declarat Ionel Blănculescu, consilier pe probleme de economie al primului ministru Victor Ponta.