5 moduri prin care bebeluşii îţi arată cât sunt de deştepţi

E mic, ce stie el?! De cate ori esti tentat sa zici acest lucru despre bebelusi? In realitate, bebelusii sunt foarte destepti.

27 mart. 2016, 20:15
5 moduri prin care bebeluşii îţi arată cât sunt de deştepţi

 Desigur, toti parintii spun asta despre copiilor lor, insa bebelusii sunt chiar niste mici genii. Bebelusii pot simti emotiile, pot face deductii logice si chiar pot intelege concepte abstracte. In afara ca sunt micuti, bebelusii nu sunt foarte diferiti de adulti.

Iata 5 moduri prin care bebelusii iti arata cat sunt de destepti. 

  1. Bebelusii pot „citi” ganduri

Se credea pana acum ca bebelusii nu pot intelege ca oamenii au alte idei, alte emotii decat au ei. Totusi, noi studii scot la iveala faptul ca bebelusii sunt perfect constienti de procesul de gandire al celorlalti.

Agnes Kovacs, de la Academia de Stiinte din Ungaria, a facut un experiment la care au participat 56 de bebelusi de 7 luni. Copiii au privit desene animate in care personajul principal era un strumf. Acesta se juca cu o minge pe o masa. Din cand in cand mingea se operea in dreptul unui obstacol si „disparea”. Personajul devenea dramatic, iar bebelusii priveau surprinsi ecranul. Teoria cercetatorilor este ca bebelusii au inteles emotiile personajului. Un studiu similar realizat in 2011 la Universitatea din Missouri, coordonat de Yuyan Luo, a scos la iveala date similare. Bebelusii chiar stiu sa „citeasca” gandurile celorlalti.

Cercetatorii spun ca atunci cand un bebelus vede ceva suprinzator sau care pe care nu il inteleg foarte bine se uita la el prelung, pentru a-l studia.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.